Mest sexede øjenfarve

Foto: Getty Images Hvilken øjenfarve er mest attraktiv? Få svaret her.

Hvilken øjenfarve er den mest sexede? Få svaret her

Er der en særlig øjenfarve, der er mere attraktiv end andre på datingmarkedet? Og i så fald hvilken? Det har kontaktlinseproducenten Feel Good Contacts sat sig for at undersøge. Resultatet kan du se her, hvor du også kan se, hvor din øjenfarve placerer sig på listen.

Man siger jo at øjnene er sjælens spejl, så at der skulle findes en øjenfarve, der er mere attraktiv end andre, er nok lidt af en skrøne. Det er da heller ikke just en saglig videnskabelig undersøgelse, der ligger bag denne top 5 over sexede øjenfarver, men vores nysgerrighed blev alligevel vakt.

Lad det være sagt med det samme, at der på ingen måde ligger et stort videnskabeligt studie bag ved konklusionerne – listen er lavet ud fra en statistik over verdens mest sexede mænd og kvinder fordelt på øjenfarve. Resultatet? Blå er en klar vinder… Og brun deler vandene.

For firmaets research viser nemlig at langt de fleste kendisser, mænd som kvinder, der er kåret som verdens mest sexede, har blå øjne. Typer som Brad Pitt, Chris Hemsworth, Angelina Jolie og Cameron Diaz for blot at nævne et par stykker.

LÆS OGSÅ: Træn dine øjne og bliv hurtigere, smidigere og mere udholdende

Og den blå øjenfarve ligger i top, både når det gælder mænd og kvinder, men så holder ligheden også op. For mens de blå øjne er en klar vinder, når vi kigger på sexede kendisser af både han og hunkøn, så er det fx slet ikke lige så attraktivt at have brune øjne, hvis du er en mand, som hvis du er en kvinde.

Hos kvinderne er de brune øjne nemlig nummer to på listen over de meste sexede øjenfarver, mens den brune øjenfarve helt nede på en fjerdeplads hos mændene. Og så er det åbenbart også meget mere sexet at have grønne øjne som kvinde, end det er, hvis du er en mand.

Selv samme firma, der har lavet undersøgelsen, sælger farvede kontaktlinser, så du kan skifte øjenfarve til en mere ’sexet’ kulør.

Vi beholder dog den øjenfarve, vi har, men du kan se hele listen her:

De mest sexede øjenfarver hos kvinder

  1. Blå øjne
  2. Brune øjne
  3. Grønne øjne
  4. Mørkebrune øjne
  5. Nøddebrune øjne

De mest sexede øjenfarver hos mænd

  1. Blå øjne
  2. Mørkebrune øjne
  3. Nøddebrune øjne
  4. Brune øjne
  5. Grønne øjne
Se, hvad vi ellers skriver om: Viralt