Mette Lyngholm

Foto: Private Mette Lyngholm om sundhed.

”Jeg takkede nej til dessert, alkohol og brød med smør for at holde mig fit”

Med en baggrund i konkurrencegymnastik og bikinifitness har Mette Lyngholm i mange år haft fokus på at træne og spise, så hun fremstod så fit som muligt. I dag går hun mere op i, at træning skal være sjovt samt give hende glæde, velvære og ny energi.

Hvad er sundhed for dig – både fysisk og mentalt?

"Sundhed for mig er i høj grad en følelse af velvære og glæde. Jeg holder nemlig rigtig meget af at være aktiv og at bruge min krop. Uanset om det er crossfit, yoga, løb eller en gåtur med hunden, så giver det mig energi. Jeg ville elske at træne alle ugens dage – det er dog ikke realistisk for mig, uden at jeg skulle nedprioritere andre vigtige elementer i mit liv. Selvom jeg træner mindre, end før jeg fik børn, føler jeg mig bestemt ikke mindre sund. Sundhed handler også om nærvær og om at udfordre mit hoved."

Hvornår føler du dig mest sund?

"Jeg føler mig mest sund, når jeg er veludhvilet. Min søvn har direkte indvirkning på min energi, mit humør, tankekraft og lyst til bevægelse. Derfor er det virkelig et element, jeg stræber efter at prioritere."

Læs også: Ellie Jokar har sklerose: "Min krop fortæller mig altid, når jeg skal røre mig"

Har dit forhold til sundhed ændret sig med tiden?

"At få børn har haft stor indflydelse. Havde Mette for 10 år siden kigget på, hvordan jeg lever mit liv i dag, havde hun formentlig ikke tænkt, at det var særligt ”sundt”. Dengang takkede jeg gerne nej til dessert, alkohol og brød med smør for at holde mig fit. I dag handler min sundhed ikke om mit udseende, og så har jeg indset, at det ikke er nødvendigt at ekskludere bestemte fødevarer."

Hvad har du altid i dit køkkenskab?

"I mit køkkenskab finder man altid noget så dansk som rugbrød. Et godt rugbrød fra bageren, dét sætter jeg pris på. Som barn syntes jeg, det var enormt kedeligt, når mine forældre meddelte, at vi skulle spise rugbrød til aftensmad. I dag elsker jeg det! Rugbrødschips er også fantastiske til salat eller som snack til en god hummus."

Læs også: ”Jeg laver to do-lister, hvor jeg skriver: Husk at være god mod dig selv”

Hvordan giver du dig selv den bedste start på dagen?

"En form for motion er absolut højt på listen over ting, jeg gerne starter min dag med. Det bliver dog mest i weekenden, at det er aktuelt. De resterende ugedage starter jeg gerne min dag med en skål havregryn og en caffe latte sammen med familien. Det er altid rart, når vi har tid til at sidde sammen rundt om bordet og ”vågne op”."

Mette Lyngholm

Tidligere konkurrencegymnast og på landsholdet i bikinifitness, nu personlig træner, blogger samt co-founder og kreativ direktør hos sportstøjbrandet Eyda Activewear. Gift og mor til to. Mette kan følges på Instagram på @mettelyngholm

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Træning og Sund kost