Mette Skjærbæk

Foto: Privat Mette Skjærbæk om sundhed.

Mette Skjærbæk: Dette er mit yndlingsritual på badeværelset

Som model brugte Mette Skjærbæk masser af energi på at tælle kalorier, men i dag har kvinden bag Karmameju skiftet fokus, så kroppen forkæles med velvære og livsglæde og fyldes op med gode næringsstoffer og masser af vand.

Hvad er sundhed for dig?

"Sundhed for mig er at behandle min krop med respekt samt livsglæde i form af nære relationer og latter. Det er de mest simple ting, men de er så vigtige. Saltlakridser og at drikke champagne og danse med mine veninder hele natten er også sundhed for mig – i hvert fald for mit mentale velvære." 

Hvornår føler du dig mest sund?

"Når jeg har fået min søvn og sørget for min hydrering. Det er de to vigtigste elementer for, at jeg føler mig sund. Så kan jeg altid bygge på med avokado, dybe vejrtrækninger og så videre."

Læs også: Fredesblog om mental og fysisk sundhed

Hvordan giver du dig selv den bedste start på dagen?

"Jeg prøver at blive i sengen og slappe lidt af, inden jeg står op for at lave min morgenkaffe. Den er min motivation for at stå op. Jeg foretrækker at drikke den med almindelig mælk, men jeg begyndte at slå ud rundt om hagen, så jeg har eksperimenteret med havremælk, og det har hjulpet.

Jeg drikker en smoothie for at booste min krop, og så fortsætter jeg min morgen på badeværelset, hvor den står på tørbørstning. Det er mit yndlingsritual, for udover at fjerne døde hudceller og modarbejde appelsinhud så har det en positiv effekt på nervesystemet. Det svarer til, at man får nusset hele kroppen."

Do you

Karmameju står bag en ny DO YOU-kampagne, der i sin essens handler om, at vi skal blive bedre til at prioritere os selv og lytte til de behov, som vi selv måtte have. Dét er en svær øvelse i disse kaotiske tider. DO YOU-univers inspirerer med alt fra opskrifter, hjemmespa-ritualer og gode tanker fra grundlægger Mette Skjærbæk. 

"Når jeg prioriterer mig, hviler et blødt smil mere naturligt på mine læber - også indeni. Når jeg behandler mig selv med respekt og med de elementer, jeg har brug for, føler jeg mig roligere og mere til stede, glad og mere tilfreds. Tankevækkende er det virkelig at finde ud af, at hvad jeg har brug for, ofte er de simpleste små ting.
Så, hvad har DU brug for? Hvad forbinder dig med dine inderste behov? Hvad får dig til at holde fokus på at prioritere DIG? Hvad er de små daglige ting, der får dig til at føle dig beriget? Der findes ingen one-size-fits-all, derfor er vi alle frie til at lytte nøje efter, hvad hjertet fortæller, for det ved, hvad vi har brug for.
Jeg håber, at når du går i seng i aften, kan du hviske kærligt til dig selv: I dag GJORDE JEG MIG."

Se mere her: Karmameju.dk

Har dit forhold til sundhed ændret sig med tiden?

"Jeg arbejdede som model i 10 år, og da handlede sundhed om, hvor få kalorier jeg kunne spise, og hvor tynd jeg var. Det er åndssvagt, at jeg brugte så meget energi på det, for der er ikke de store udsving i min krop, når bare jeg fokuserer på at give den de næringsstoffer, den har brug for.

Læs også: Annette Heick: "Dette gjorde jeg i tyve år, og jeg hadede det hver eneste gang"

Hvad er din største udfordring i forhold til sundhed?

"Jeg har en regel om, at jeg skal have syv timers søvn, men jeg elsker sene aftener, og jeg kunne sagtens sidde oppe til klokken 02 om natten, så jeg er nødt til at være skrap med mine sengetider."

Hvilke ting har du altid i dit køleskab?

"Jeg har altid havremælk, citroner og alle mulige tapenader og saucer."

Hvad er dit bedste sundhedstip?

"Jeg er en vandpusher, og på alle Karmamejus produkter står der stay hydrated – drink water. For hvis kroppen er dehydreret, så er alt andet lige meget."

Mette Skjærbæk

Grundlægger af og kreativ direktør for hudplejemærket Karmameju, som hun stiftede efter 10 år som model i blandt andet New York. Mor til to døtre.

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning, Sund livsstil og Interview