spis før løb

spis før løb

Michelle Kristensen: Sådan spiser du før din løbetur

Hvor lang tid før din løbetur skal du spise, så du er topklar til at få den bedste tur i løbeskoene? Michelle Kristensen guider os godt på vej.

Det vigtigste måltid for en løber er måltidet før løbeturen. Det er det måltid, der skal gøre dig klar til træningen, men det er også det måltid, som kan gøre din træning til en dårlig oplevelse, hvis du spiser for sent, spiser for meget, eller spiser noget, der kan tricke din mave, så du enten får ondt eller skal på toilettet.

Spis 2-3 timer inden din træning
Maden skal have tid til at falde til ro og blive fordøjet, inden du begynder at hoppe rundt. Ellers vil du få maden at smage igen, og det vil påvirke din løbetur. Hvis du skal løbe kl. 18.00 efter arbejde eller skole, skal du indtage dit før-træningsmåltid omkring kl. 15-16.

Hvis du løber tidligt om morgenen inden morgenmad, skal du selvfølgelig ikke stå op kl. 3 om natten for at spise, så du er klar til en løbetur kl 5.30. I stedet skal du sørge for at spise lidt ekstra til aftensmaden uden at spise dig overmæt. På den måde sikrer du, at du ikke vågner og er enormt sulten om morgenen.

Tilmeld dig Alt for damernes kvindeløb lige her

Når du ikke skal løbe intervaller, kan du måske godt løbe på tom mave. Men skal du ud og løbe intervaller, vil jeg anbefale, at du tager et glas juice eller en banan, så snart du står op, så du har lidt energi at give af.

Når du er færdig med træningen, og skal spise morgenmad, tilsætter du i begge tilfælde nogle tætpakkede kulhydrater til dit måltid, som fx brød eller havregryn.

Du kan finde gode opskrifter til mad, der er godt at spise, før din træning på min blog: www.michellekristensen.dk/blog

God løbetur – det bliver en fest! :)
KH Michelle

Se, hvad vi ellers skriver om: Løb, Michelle Kristensen og Kost