TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 31. MARTS FOR KUN 239 KR.

Skift sukkeret ud om morgenen

Sukker er en del af manges morgenmad, men det giver ikke den gode energi. Begynd i stedet dagen med et sundt morgenmåltid fyldt med knasende kerner, gode fibre og et drys stevia. Det giver god energi, og en god start på dagen.

En sund morgenmad er vigtig for at stabilisere dit blodsukker, så du kan have god energi hele dagen. Den gode energi finder du i en fiberrig morgenmad med så lidt sukker som muligt.

I stedet for at bruge sukker, som er fast ingrediens i mange morgenmadsvarianter, kan du bruge SteviaSweet Crystal, der er kaloriefri og vegansk. Til forskel fra almindeligt sukker får SteviaSweet Crystal ikke blodsukkeret til at stige, som er en af de største fejl vi laver med vores morgenmad - og derfor vi mister energien hurtigt.

Hvis du fra morgenstunden af sørger for at få en sund og fiberrig morgenmad, er du bedre rustet til dagens udfordringer uden at forfalde til søde sager - og med SteviaSweet Crystal kan du stadig få din sødme i din morgenmad uden at det skader din energi.

Prøv eksempelvis en Chia-yoghurt med passionsfrugt og granola (opskrift til 2 personer)

Chia-yoghurt
med passionsfrugt og granola

2 PERSONER

Granola
150 g lys quinoa
100 g grovvalsede havregryn
35 g solsikkekerner
25 g græskar-kerner
1 spsk. stødt kanel
1½-2 spsk. SteviaSweet Crystal
1 tsk. flaget havsalt
50 g tørrede tranebær

Chia-yoghurt
2 dl yoghurt naturel
1 dl skyr
¼-½ tsk. SteviaSweet Crystal 
2 tsk. chiafrø
4 passionsfrugter
75 g granola

Sådan gør du
Start med granolaen. Sæt ovnen på 185 grader. Bland quinoa, havregryn og solsikke- og græskarkerner, og bred det ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist granolaen gylden i ovnen i 15-20 minutter. Bland kanel og SteviaSweet Crystal med havsalt, og vend det med den bagte, varme granola. Smag eventuelt til med SteviaSweet Crystal. Afkøl granolaen, og vend tranebærrene i. Tag 75 gram frø fra, og gem resten i en tætsluttende beholder. Lav så yoghurten ved at piske yoghurt og skyr s3amen, og smag til med SteviaSweet Crystal, chiafrø samt passionfrugt. Servér i skåle og top med quinoa-granola.

Energi pr. person: 314 kcal, fedt 34 %, protein 24 %, kulhydrat 42 %

SteviaSweet Crystal

SteviaSweet Crystal er kaloriefri og vegansk og oplagt at bruge der, hvor du ellers vil bruge almindeligt sukker – i kaffen, i bagværk og i maden for at runde smagen af.