Kvinde med nakkesmerter

Foto: Getty Images Døjer du med hovedpine, nakkesmerter og ondt i lænden? Så kig med her.

Hovedpine eller nakkesmerter: Er din halshvirvel skæv?

Hovedpine, nakkesmerter og ondt i lænden – det kan alt sammen skyldes, at din øverste halshvirvel sidder skævt. Heldigvis er der hjælp at hente.

Vidste du, at den øverste halshvirvel – kaldet atlas – sidder skævt hos de fleste mennesker? Og at det kan føre til en række fysiske lidelser, som kan afhjælpes? Det blev opdaget af schweizeren René Schuemperli, som selv var ramt af en skæv halshvirvl. Han udviklede metoden atlasprofilax, der retter atlasknoglen, så den glider tilbage i sin korrekte position.

Den skæve atlasknogle kan medføre, at kroppen kompenserer ved at vippe skuldre og bækken i et forsøg på at tilpasse sig den skrå atlas. Det kan medføre hovedpine, migræne, nakkesmerter, nakkestivhed, ryg- og lændesmerter, diskusprolaps, et skævt bækken, smerter i hoften, smerter i knæet, smerter i fod eller ankel samt forskel i benlængde.

LÆS OGSÅ: Farvel hovedpine: Mød tre kvinder der endelig har fået bugt med hovedpinen

EFFEKTIV BEHANDLING:

Atlasprofilax-behandling er en blid og skånsom behandling, der korrigerer fejlstillingen af atlas og som regel med kun én behandling. Det har ikke noget at gøre med kiropraktik, for der er ingen manipulation eller justering af ryghvirvler. En specialuddannet atlasprofilax-specialist anvender et vibrerende massageapparat, der blødgør og løsner de korte muskler i nakken, så atlas automatisk glider tilbage i den korrekte position. Undgå helst voldsomme vrid af nakken hos kiropraktor. Der findes behandlere overalt i landet.

DET KAN DU SELV GØRE:

Du kan supplere behandlingen med en blid afslappende massage af nakke og skuldre. Brug opvarmet sesamolie iblandet æterisk olie fra enten jasmin, vetiver eller neroli i forholdet 3 dråber æterisk olie til 10 ml sesamolie. Afslut med et kort, varmt bad.

EKSPERTEN

Charlotte Bech er privatpraktiserende læge og helseekspert. Hun supplerer moderne lægevidenskab med den traditionelle indiske lægekundskab ayurveda og anbefaler derfor, at du først og fremmest følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og bruger hendes råd som supplement.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hovedpine