Nola Grace Gaardmand

Foto: Privat For Nola Grace Gaardmand er sundhed det at prioritere sig selv og sit velvære.

Nola Grace Gaardmand: "Dette vil jeg gerne sige til andre travle småbørnsmødre ..."

Da tv-vært Nola Grace Gaardmand blev mor, forsvandt tiden til at besøge fitnesscenteret eller svinge hofterne til zumba. Det generede hende i starten, men en tv-optagelse ændrede på dét perspektiv.

Siden jeg fik børn, har jeg nærmest ikke trænet en eneste gang – og det er på trods af, at jeg har meldt mig ind i et fitnesscenter ad flere omgange. Men hver gang er jeg kun kommet afsted en enkelt gang eller to. Herefter har jeg bare set pengene fosse ud i intetheden.

Jeg tror, at jeg er blevet ved med at prøve at komme i gang med træning, fordi det har været lidt svært at erkende, at jeg simpelthen bare ikke kan nå det i min hverdag. For jeg ville egentlig gerne være i form og være stærk, men jeg har bare måtte indse, at med to små børn, et fuldtidsjob og en mand, som jeg også gerne vil nå at se, får jeg det bare ikke gjort – og det gider jeg ikke have dårlig samvittighed over længere.

Det, der åbnede mine øjne, var, da jeg som vært på ”Sundhedsmagasinet” lavede en test med et smartwatch, jeg skulle have på i tre uger. Uret skulle måle, hvor meget jeg gik, min puls og dermed også registrere, hvor god form, jeg var i. Jeg tænkte: ”åh nej, nu kommer hele Danmark til at vide, hvor forfærdelig form, jeg er i”. Men det viste sig, at det at have børn var motion i sig selv.

LÆS OGSÅ: Sophie Fjellvang-Sølling: ”Jeg giver mig selv en bouillonterning af wellness”

Man slæber rundt, op og ned, cykler en masse, henter og bringer, og derfor går man også meget mere, end man tror. I hvert fald mere, end jeg lige havde regnet med. Ofte kom jeg faktisk op over de 10.000 skridt, Sundhedsstyrelsen anbefaler, og min puls var også ret tit oppe – helt uden at jeg var i nærheden af et træningscenter.

Det viser sig, at det at have børn er en workout i sig selv, og det vil jeg også gerne sige til andre travle småbørnsmødre, der heller ikke får trænet: Fat mod. Man behøver ikke have dårlig samvittighed. Sådan har jeg det i hvert fald nu, hvor jeg tænker ”skidt pyt”, for der skal nok komme et tidspunkt, hvor jeg igen vil få tid til at løfte vægte og danse noget zumba.

Det har nok også været godt for min mentale sundhed, at jeg ikke længere går og pisker mig selv med de ting, som jeg ikke får gjort. Jeg er kommet frem til, at det er sundhed for mig at prioritere mig selv og mit velvære. Og jeg vil gerne have tid til at slappe af, hygge mig med mine venner, se Netflix, gå på date med min kæreste og drikke et glas vin, hvis jeg har lyst til det.

Nola Grace Gaardmand

Journalist og tv-vært, bl.a. kendt fra ”Sundhedsmagasinet” og ”Aftenshowet” på DR1. Gift med Magnus, og sammen har de drengene Calvin og Buster.

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning, Sund livsstil og Interview