Søs Wollesen står bag bogen "Den komplette kostguide til dig, der er er 45+"
Søs Wollesen står bag bogen "Den komplette kostguide til dig, der er er 45+"

Ny kostguide til 45+ giver vægttab

"Den komplette kostguide til dig, der er er 45+" er en ny bog skrevet af læge Søs Wollesen, som selv har udviklet 45+ kuren.

Ideen udspringer af de ændrede behov kroppen har i forbindelse med overgangsalderen, som i øvrigt både gælder kvinder og mænd. Her svarer Søs Wollesen på spørgsmål om den nye kostguide.

Hvorfor har du lavet en særlig kostguide til kvinder 45+?

Fordi – kroppen i de år har brug for en anden opmærksomhed end i de yngre år. Kroppen har brug for nogle specifikke næringsstoffer for at kunne regulere sin egen balance – hormonbalancen. Mange af kroppens processer arbejder ikke i samme tempo som tidligere, kompenseringsmekanismerne for for lidt søvn, uregelmæssige spisetider og –vaner fungerer ikke på samme niveau som tidligere og kroppen omsætter generelt på en lidt anden måde end i den tidlige ungdom. Den har brug for en anden form for omsorg i de år hvor hormonerne raser, om man mærker det eller ikke.

Hvorfor er det sværere at tabe sig, når man bliver ældre?

Muskelmassen er for de fleste reduceret en hel del. Mange erfarer at der et lidt tykkere lag uden på musklerne = mere underhudsfedt og mindre muskulatur. Der skal mere til for at vedligeholde muskelmassen, da man ikke længere får den samme hjælp fra hormonerne (østrogenerne og testosteron) som tidligere. To hormoner, der påvirker og stimulerer musklerne og øger deres opbygning og vedligehold.

Ens stofskifte reduceres med alderen og er muskelmassen tilsvarende reduceret, så vil omsætningen falde. Derfor skal der mere til.

Hvad er de 3 vigtigste råd, du kan give til kvinder 45+, der gerne vil holde den slanke linje?

Jeg har lyst til at skrive styrketræning x 3, men:

Styrketræn, spis magert protein fordelt på dagen mellem kl. 6-17 og husk søvnen.

Hvad er din egen favoritopskrift og hvorfor?

Perlebyg & røde linser med asparges og krydderurter (se opskriften på vaegtkonsulenterne.dk, red.).

Fordi.... Den har den kombination af komplekse kulhydrater, let protein, masser af vitaminer/mineraler, plantenæringsstoffer og planteøstrogener som jeg kan mærke fungerer fantastisk for mig.

Indimellem erstatter jeg de røde linser med Beluga linser, og krydderurterne bliver til 4-5 forskellige, og skal det være et stort måltid suppleres det med ovnbagt laks, grillet tun eller kylling.

Hvad gør du selv, når du får lyst til at snacke søde sager?

Lyder flabet....men det kender jeg ikke rigtigt til og har aldrig rigtigt gjort.

Jeg kan ikke som sådan få lyst til noget sødt. Har jeg fået chokolade i gave eller andet, så kan jeg måske godt tage et stykke eller to, men det bliver nok ikke mere end det. Og det er ikke fordi jeg siger til mig selv, at jeg ikke må....jeg har bare ikke lyst til mere. Det bliver for sødt.

Min bedste snack er et kæmpe glas smoothie med det hele – frossen grønt (spinat/grønkål), frugt (mørke bær), juice, A38, lecithingranulat, lidt mandler, krydderurter og ingefær. Det ér hygge!

Fakta

"Den komplette kostguide til dig, der er er 45+" er skrevet af læge Søs Wollesen, som selv har udviklet 45+ kuren. I bogen forklarer hun, hvad der sker i kroppen før, under og efter overgangsalderen, hvordan man skal sammensætte sin kost, og hvordan man skal motionere for at få et øget velbefindende og tabe sig. Læs mere på Vaegtkonsulenterne.dk, som har udgivet bogen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Slankekur, Vægttab og Tab dig hurtigt