Power Training: Udendørs, socialt og effektivt
Foto: Christina Hauschildt Power Training: Udendørs, socialt og effektivt

Power Training

Test: Power Training - effektiv udendørstræning

Kan du lide at træne udenfor i al slags vejr? Så er Power Training måske noget for dig. ALT for damernes journalist Marie-Louise Truelsen har testet den benhårde, men også supersjove og meget sociale træningsform.

– Hvordan har I det?

– FANTASTISK!

Det er torsdag aften. Det er mørkt, regnen siler ned, og jeg står ved Fortunen ved Jægersborg Dyrehave sammen med en gruppe kvinder i træningstøj og med en lånt pandelampe. Hopper for at holde varmen. Set udefra er ordet "fantastisk" nok ikke det ord, der passer bedst på situationen, men det er ikke desto mindre det, vi svarer, da træneren råber: Hvordan har I det?

Vi er til Power Training, og det er fedt. Ja, fantastisk, faktisk. En hel time med en kombination af løb og styrketræning på den våde asfalt. Bagefter er jeg helt høj. Både af at have fået banket kroppen godt og grundigt igennem, men også af den meget positive ånd, der er i gruppen og af trænerens store engagement.

Power Training som koncept blev startet i februar 2011 af personlig træner, løbecoach og håndboldtræner Nynne Gudmann og Ann Sophie Friis, som fortæller:
– I foråret 2010 kontaktede jeg Nynne for at spørge hende, om hun havde lyst til at træne mig og ni andre kvinder udenfor en gang om ugen. I stedet for at betale 500 kroner for en personlig træner kunne vi være ti kvinder, som hver betalte 50 kroner. Smart. Både for Nynne og for os. Der kom hurtigt en venteliste, og snart lavede vi et hold mere, og så et til. Hele efteråret 2010 trænede de forskellige hold udenfor i al slags vejr, og stemningen var i top.

I januar 2011 fandt Nynne og Ann Sophie ud af, at de kunne lave et koncept ud af deres træning. De fik lavet en hjemmeside, og to uger efter stod de med deres første formaliserede hold på 20 medlemmer. Siden er medlemstallet bare vokset og vokset og tæller i dag mere end 200 aktive kvinder og mænd.

Ugen før aftentræningen ved Dyrehaven har jeg været til søndagstræning i Holte på Rudegård Stadion. Da jeg møder op i god tid før kl. 9.30 – sjovt nok også i regnvejr – tænker jeg, at jeg nok er den eneste, der vil dukke op. Hvorfor er det også lige, at jeg har sagt ja til at teste den her træningsform for sundhedsredaktøren?

Fem minutter før start begynder det imidlertid at myldre ind med kvinder i alle aldre og former. Omkring 60 i alt, vil jeg tro. Et par enkelte mænd sniger sig også ind. Stemningen er helt fantastisk, alle snakker og griner. Mange kender hinanden. Mange ser lige så "nye" ud som mig. Vi begynder med lidt opvarmning, løb rundt på stadion, og derefter bliver vi delt i tre hold med hver vores træner. Mit hold – "De nye" – begynder med en løbetur rundt på de omkringliggende veje. Undervejs stopper vi op, laver armstrækninger og andre rare ting, og vi får pulsen op med intervaltræning. Tilbage på stadion bytter vi til næste træner, som har en masse små sedler med forskellige øvelser på, som vi trækker og udfører. Hårdt! Vi bytter til sidste træner, som også tæsker os igennem både løb og styrketræning, og pludselig er der gået lidt over en time. Jeg er lidt mør. Kan godt mærke, at jeg normalt ikke presser mig selv så meget på mine tre-fire ugentlige løbeture. Men det har også været sjovt, ikke mindst på grund af den glade og imødekommende stemning.

Netop det sociale er et vigtigt element ved Power Training forklarer Ann Sophie:
– Det er limen, der får vores koncept til at hænge sammen. Dybest set handler det om at gøre noget sammen. Pludselig er det sjovt at løbe i regnvejr og måske også lidt sejt at tage armstræk i mudder! En af nfaktorerne er også det lokale element. Vi holder fast i, at man enten træner i Holte, i Vedbæk eller på et af de andre hold. Det betyder rigtig meget, at folk pludselig kan genkende hinanden i den lokale Irma, eller at man har børn på samme skole. Faktisk er det også sådan, at vores medlemmer via vores Facebookgruppe er begyndt at lave indbyrdes løbeaftaler i løbet af ugen udenom Power Training. Det er vi stolte af, for det betyder, at træningen kommer ind under huden på vores medlemmer.

Læs mere på Powertraining.dk, hvor du også kan melde dig til.

Hvor kan du træne?
Der er hold i Holte, Vedbæk, Charlottenlund, Lyngby, Hareskov, Helsingør, Virum, KBH City og Søndermarken. Der er planer om at starte hold op i Århus og Hillerød.

Hvad skal du have på?
Løbesko og almindeligt træningstøj, der passer til vejr og vind, og som kan tåle at blive lidt beskidt somme tider.

Hvad er Power Training?

Power Training er træning udenfor året rundt. I skoven, på stranden, i terræn, på atletikbaner og så videre.

Power Training forener løb med cross-fit elementer såsom styrke- og pulstræning, og hver træning indeholder både forudsigelige og uforudsigelige elementer.

Træningen er for kvinder og mænd i alle aldre og på alle niveauer. Træningen tilpasses, så alle får de udfordringer, de kan håndtere. Du melder dig til et hold et bestemt sted, og så kan du komme og træne to gange om ugen for 200 kroner.