Yogaøvelse

Yogaøvelse

Prøv fit livings favorityogastilling: Ploven

På fit living laver vi yoga en gang om ugen – og vores favoritstilling er uden sammenligning Ploven, der stækker os ud, når vi har siddet for længe foran computeren. Hører du også til kontorfolket, så skulle du måske prøve den. Se her hvordan…

Ploven er en klassisk yogastilling og klart vores favorit her på redaktionen. Stillingen strækker trætte kontorrygge, sætter skuldre på plads, mindsker stress – og så føles den bare så dejlig!

Effekt
- Strækker skuldre og nakke.
- Mindsker stress, træthed og søvnløshed.
- Virker terapeutisk på rygsmerter og hovedpine.
- Stimulerer de indre organer.

Sådan gør du:

Trin 1. Lig på ryggen med hænderne langs siden. På en udånding ruller du op på skuldrene. På en indånding strækker du benene (og tæerne) mod loftet. Kig ligeledes mod loftet og løft kroppen så højt op på skuldrene som muligt. Du er nu i skulderstand. Hold stillingen i ti ind- og udåndinger.

Trin 2. På en udånding bøjer du i hofteleddet og fører kontrolleret fødderne samlet ned mod gulvet bag dit hoved. Hold benene strakt. Stræk armene bag ryggen og saml evt. hænderne. På en indånding gør du ryggen ekstra lang. Hold stillingen i fem ind- og udåndinger.

Trin 3. På en udånding løfter du benene tilbage til skulderstanden. Læg derefter langsomt og kontrolleret ryggen ned hvirvel for hvirvel og til slut benene.

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Yoga og Yogaøvelser