Nathalie Emmanuel fra Game of Thrones: Sådan holder jeg mig sund
Foto: PR Læs hele interviewet her!

Nathalie Emmanuel fra Game of Thrones: Sådan holder jeg mig sund

Som den loyale Missandei i TV-serien Game of Thrones skal den engelske skuespillerinde Nathalie Emmanuel være både fysisk og psykisk stærk. Så hun prioriterer sin sundhed med meditation, boksning og veganerkost.

Så du vil prioritere en halv times søvn fremfor for eksempel en halv times løb?

“Det afhænger af, hvad jeg laver på settet. Hvis jeg laver noget meget aktivt, behøver jeg ikke løbe en tur efter arbejde, fordi jeg har lavet den samme vanvittige ting hele dagen. Hvis jeg har haft en mentalt intens dag, ender jeg altid med at meditere. Det har så mange fordele, og det hjælper mig også med at falde i søvn.”

Hvor længe har du været veganer?

“I omkring seks et halvt år. Jeg ved det ikke helt præcist, fordi det har været en gradvis proces. Jeg kan huske, at der var en periode, hvor jeg tog hjem og besøgte min mor – som sjovt nok er veganer i dag – og spiste hos hende, og jeg kan huske, at jeg ikke havde det godt med den mad, hun serverede. Derfor besluttede jeg mig for at ændre vaner.

Selv om jeg ikke tror, at jeg nogensinde kommer til at spise fisk igen, så har jeg stadig en meget åben tilgang til det. Hvis jeg en dag føler, at jeg bare må spise et stykke fisk, så gør jeg det, men jeg tror ikke, det kommer til at ske. Jeg har det virkelig godt med at være veganer, og jeg har ikke lyst til at spise på andre måder, men skulle det ske engang i fremtiden, er det ikke verdens undergang.”

Spiste du kød og fisk, inden du blev veganer?

“Ja, jeg spiste alting, inden jeg blev veganer, også mejeriprodukter. Lige så stille begyndte jeg så at få mere viden omkring mad og ernæring og forbindelsen mellem kost og sygdom – hvilken mad, der kan fremskynde bestemte tilstande, og hvilken mad, der kan hjælpe bestemte tilstande. Med min families sygehistorie ved jeg, at jeg kan stå overfor nogle bestemte sygdomme i fremtiden, så det gik op for mig, at jeg selv kan styre, hvad jeg kommer i min krop og dermed måske have en form for indflydelse på mit fremtidige helbred.”

Hvad er dit bedste, sunde motivationstip?

“I sidste ende har du kun én krop at passe på, og du har også kun et kort stykke tid på jorden. Min motivation er, at jeg vil have det bedste ud af det hele. Hvis jeg ikke træner, føler jeg mig dvask, sløv og nogle gange endda deprimeret, så du skal ville gøre din tid her så fyldestgørende og sjov som overhovedet muligt.

Det gælder om at tage sig så godt af den krop, som vi er velsignet med at have fået, som muligt. Det er det første skridt for mig til at have et godt liv, og du behøver ikke et fancy fitnesscenter eller et fancy yogastudio, du kan gøre alle de her ting hjemme i din stue eller ude i det fri. Det er så nemt at være sund og aktiv, og passer du godt på dig selv, er det selvkærlighed, og så skal resten nok komme.”

Læs også: Podcast: Camilla tabte 18 kilo

Breaking boundaries. Kindness. Compassion. Nøgleordene i Reeboks kampagner omfavner Nathalie Emmanuel til fulde, da vi møder hende i Paris, hvor vi er inviteret med til præsentationen af brandets nye sports-bh Pure move bra. Med viltre krøller og ring i næsen fylder Nathalie Emmanuel rummet med energi og overskud, og når hun fortæller om sine sunde livsvalg, afslører hun en stærk passion for at passe på sig selv og sin krop.

Hvor ofte træner du?

“Jeg prøver at træne hver dag, men selvfølgelig sker der ting, som gør, at det ikke altid kan lade sig gøre, men i gennemsnit træner jeg nok fire til fem gange om ugen.”

Hvilken slags træning dyrker du?

“Det afhænger af min arbejdskalender, og om jeg skal ud at rejse, men jeg skifter gerne mellem yoga, løb, boksning og svømning. Nogle gange laver jeg også små workouts med virkelig høj intensitet. Jeg har dog ikke et særligt program, hvor jeg dyrker noget specifikt mandag og noget andet tirsdag, i stedet dyrker jeg det, jeg føler for på dagen.”

Hvad er din favorittræning?

“Det valg står mellem yoga og boksning. Jeg kan lide begge ting af forskellige grunde, men skal jeg vælge én, må det blive yoga. Fordi jeg har været under uddannelse til yogalærer, og fordi jeg bare gerne vil lære mere om det. Yoga har så mange fordele på mange områder. Fysisk og mentalt, følelsesmæssigt og spirituelt. Du får det hele på en lille times træning, og det er helt fantastisk.”

Hvad er din nøgle til en sund livsstil?

“At være aktiv, at spise godt og at spise mad af gode råvarer. Det betyder rigtig meget for mig. Jeg er ikke til forarbejdet mad. Det er også vigtigt for mig at få nok søvn og at drikke nok vand, som jeg stadig indimellem skal tvinge mig selv til. For mig er en sund livsstil også at være sammen med mennesker, som jeg elsker, og mennesker med en positiv energi, for mental sundhed er også en vigtig del af at være sund. Det gælder om at opfylde alle parametre både fysisk og ernæringsmæssigt.”

Hvordan holder du dig sund og fit, når du arbejder og rejser meget?

“Det indebærer altid en virkelig lang og detaljeret e-mail til producenterne om, hvad det betyder at være veganer, og om hvad det er for noget mad, jeg kan spise, og hvad jeg ikke kan spise. Jeg oplever stadig virkelig tit, at der er folk, der giver mig mejeriprodukter og fisk eller noget lignende, og det er helt forkert. Derudover har jeg altid min yogamåtte med mig, så jeg altid kan træne, uanset om det kun kan lade sig gøre en halv time, og jeg kun kan nå 10 solhilsener. Jeg pakker også altid mine løbesko, så jeg kan løbe en tur på for eksempel fem kilometer enten i hotellets gym eller i et træningscenter i nærheden.

Når jeg er på farten, skal træningen ikke kræve, at jeg bruger meget tid på det, det skal mere være noget jeg kan gøre en halv time før eller efter arbejde. Søvn er også rigtig vigtigt for mig. Jeg elsker at sove. Selv om der sker virkelig mange spændende ting i mit liv, er det at sove nok min yndlingsbeskæftigelse. Jeg elsker at gå i seng for at sove, og jeg tror, at rigtig mange ikke får søvn nok, hvilket påvirker både deres arbejdsindsats, hvor meget træning, de har overskud til at dyrke, deres mentale sundhed og deres stressniveau. Søvn er så vigtigt, og jeg prioriterer det altid.”

Nathalie Emmanuel

Er 29 år og engelsk skuespillerinde. Har haft en rolle i musicalen Lion King i London og medvirket i den engelske sæbeopera Hollyoaks, inden hun kom med i Game of Thrones i sæson 3 i 2012. Siden har hun også haft roller i Fast & Furious 7 og The Fate of the Furious.

Blev ambassadør for Reebok i 2018, en titel hun deler med blandt andre Gigi Hadid og Ariana Grande. FIT LIVING var inviteret til Paris af Reebok.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview