Redaktionen på bootcamp: Personlig træner med variation
Foto: Alamy
Eurowoman

Redaktionen på bootcamp: Personlig træner med variation

Tag dig tid, drop reglerne, og leg med din træning. Sådan lyder personlig træner Toke Henckel Henriksens råd, når det kommer til at holde motivationen oppe. Modekoordinator Sara Jin Mi Olsen har testet et otte ugers boot camp-forløb med personlig træner.

Af Sara Jin Mi Olsen 03.jun.2015 Sundhed

Solen og sommeren er lige om hjørnet, og tænker du "åh nej" frem for "juhu", fordi det også betyder, at du skal hoppe i badetøj og petite sommerkjoler, er det måske tid til at gøre noget ved sagen. Redaktionen har testet fem træningsforløb, der kan sparke motivationen og den gode form i gang.

Forløbet
Efter adskillige kure og intense træningsforløb er det altid endt med samme resultat: kedsomhed. Derfor var det med spænding, men også en smule skepsis, at jeg startede på et otte ugers boot camp-forløb med Toke Henckel Henriksen, som underviser i spinning, løbetræning og funktionel træning, herunder H.I.T., cross, kettlebells og boksning. Heldigvis fokuserer Toke på varieret og sjov træning med øvelser, der er nemme at tage med sig efter forløbet. Til den første time gennemgik vi nogle simple styrkeøvelser samt løb på løbebånd, så han fik en idé om min grundform. Desuden blev jeg vejet og fik målt min fedtprocent. Han forklarede, at det var på kosten, jeg skulle sætte ind, hvis jeg gerne ville smide et par kilo, og udfordrede mig til at tælle kalorier med et loft på 1.000 om dagen. Vi mødtes tre gange om ugen, og i løbet af de første fem uger kom vi igennem forskellige styrketræningsformer, som bl.a. omfattede træning med egen vægt, ophængstræning a la TRX samt øvelser med kettlebells og traditionelle vægte. Alle øvelserne blev grundigt gennemgået, hvorefter jeg skulle igennem en række serier med forskellige øvelser, som blev gentaget tre gange. De sidste tre uger af forløbet blev der skruet op for intensiteten og sværhedsgraden med et program af skiftevis cardiotræning og styrkeøvelser, der sikrer en høj forbrænding. På trods af at det var hårdt, og jeg til tider følte, mine ben og arme ville falde af, var det sjovt, effektivt og ikke mindst belønnende på forbrændingskontoen.

Resultatet
Der er ingen tvivl om, at livet med en personlig træner er en luksus og en stor udskrivning for de fleste. Så er det pengene værd? Ja. Ud over at du lærer teknikkerne, er motivationen i top, når du skal stå til ansvar over for et andet menneske. Og det bliver aldrig kedeligt, fordi din træner laver et varieret og udfordrende program. Resultaterne taler for sig selv. Fedtprocenten er kommet ned, og det samme er vægten. Dog er det mest opløftende, at jeg er blevet mere stærk og har fået et billede af, hvor mange kalorier man nemt klatter væk på snacks og alkohol.

HVOR
Sporting Health Club, Gothersgade 14, 1123 Kbh. K, Sportinghealthclub.dk

HVAD
Otte ugers træningsprogram baseret på tre ugentlige træningsgange a en time med fokus på intensiv styrketræning med vægte, kettlebells og ophæng kombineret med cardio-træning og et sideløbende kostvejledningsprogram.

PRIS
For medlemmer i Sporting Health Club: 1 time 600 kr. og 10 timer 4.500 kr. For ikke-medlemmer: 1 time 700 kr. og 10 timer 5.500 kr.


LÆS OGSÅ: Plus sved, minus sukker

LÆS OGSÅ: Fra kropskonkurs til fit og glad

LÆS OGSÅ: Livsforandrende yoga


Henter...