Redaktionen på bootcamp: Syv dages miks
Foto: Alamy
Eurowoman

Hvor meget kan du rykke dig 7 dages træning?

Syv intensive dage med træning fra hårdt løb til forløsende yoga er nok til at sparke Eurowomans journalist Charlotte Wendt Jensens motivation i gang.

Af Charlotte Wendt Jensen 03.jun.2015 Sundhed

Solen og sommeren er lige om hjørnet, og tænker du "åh nej" frem for "juhu", fordi det også betyder, at du skal hoppe i badetøj og petite sommerkjoler, er det måske tid til at gøre noget ved sagen. Redaktionen har testet fem træningsforløb, der kan sparke motivationen og den gode form i gang.

Forløbet

Det er ca. et år siden, at løb har været en fast rutine i mit liv, men jeg vil rigtig gerne i gang igen, og Senses' syvdages Challenge virker som det helt rigtige spark. Senses er et yogastudie, der ud over at fokusere på forskellige yogaformer også tilbyder et udvalg af styrke- og konditionstræning som barre, cardio core og reformer. Mit første hold er cardio core søndag formiddag. Holdtræning på løbebånd, hvor der arbejdes med intervaltræning og funktionelle øvelser på gulvet. Instruktøren lægger vægt på, at det gælder om at løbe ud fra eget niveau. Hellere være med i hele timen end at gå kold i overanstrengelse. Til trods for at jeg ikke har løbet i lang tid, går det overraskende godt. Nok fordi cardio core er det helt rigtige miks af løb og øvelser. De mange skift er med til, at løbepassene er af så tilpas længde, at alle gør alt for at gennemføre. Mandag aften står jeg for første gang ved en balletbarre. Barretræning kombinerer ballettens barreøvelser med pilates og yoga for at opnå lange, slanke muskler og styrke. Øvelserne tester min balance og min holdning, og mine ben ryster, på den gode måde, da vi laver squads på tæer. Instruktøren evner at holde øje på alle og rette ind, så alle øvelser bliver udført korrekt, hvilket i øvrigt er kendetegnende for alle ansatte. De er så nærværende, at jeg indimellem føler, at jeg har booket en personlig træner.

Tirsdag er jeg tilbage til cardio core, og med en anden træner er timen helt forskellig fra søndagens. Her er langt mere fokus på øvelserne. Vi sættes sammen i hold på to og skiftes til at ligge i planke og løbe 200 meter – alt efter hvem der vinder sten-saks-papir. Træning kan åbenbart godt være en leg, og det virker. Timen går stærkt, og inden jeg har set mig om, har jeg også taget 60 mavebøjninger.

Onsdag og torsdag afprøver jeg to ud af Senses' seks forskellige yogaformer. Først kundalini-yoga, der fokuserer på meditation for at åbne sindet, og som giver mig fornyet energi. Restorativ yoga er særlig godt mod stress, og liggende på yogamåtten pakket ind i et varmt tæppe sænker dagens puls sig. Fredag har jeg meldt mig til reformer, der skal øge min smidighed og udholdenhed. Liggende på en reformerbænk får jeg trænet arme, ben og mave på så blid en måde, at jeg dagen efter ikke har ondt, men alligevel fornemmer jeg, at træningen har været god for min krop. Jeg slutter min Challenge med endnu en cardio core-time.

Resultatet
De syv dage er overstået. Forløbet er for kort til, at jeg kan mærke en fysisk eller se en synlig forskel på min krop, men det har kickstartet min motivation til at komme i gang med at træne. Allerede efter den første time havde jeg lyst til at komme tilbage. Ikke kun pga. den gode træning, men også pga. selve stedet. Senses har en ro og hygge, som jeg ikke har oplevet i andre træningscentre. De mange instruktører giver variation i træningen, så lysten opretholdes, og kroppen ikke begynder at kede sig. Træningsformerne er blide ved kroppen, på nær cardio core, hvis man skruer højt nok op for løbebåndet, og det er nyt for mig, at hårdere ikke altid er bedre. Jeg kan sagtens fornemme, at min krop er blevet arbejdet godt igennem, så nu gælder det blot om at få booket nogle flere timer.

HVOR
Senses, Sommerstedgade 7, 1718 Kbh. V, Senses.dk

HVAD
Syv dages Challenge,
der består af syv træningsklip til en valgfri klasse om dagen i syv dage. En udfordring til at komme i gang med at træne og en mulighed for at prøve forskellige klasser for at finde den træningsform, der passer én bedst. Forløbet findes også på 21 dage.

PRIS
Syv dages challenge: 299 kr.
21 dages challenge: 499 kr.


LÆS OGSÅ: Fra kropskonkurs til fit og glad

LÆS OGSÅ: Livsforandrende yoga

LÆS OGSÅ: Personlig træner med variation


Henter...