Ro i maven: Hvilke mælkesyrebakterier passer til dig?

Ro i maven: Hvilke mælkesyrebakterier passer til dig?

Når maven driller, kan mælkesyrebakterier nogle gange være med til at hjælpe dig. Der er flere produkter at vælge imellem, men det er ikke altid ligegyldigt, hvilket du griber ud efter. Lactocare har udviklet tre forskellige af slagsen, så der en variant til enhver smag – og til enhver tarm.

Et mave-tarm-system du ikke lægger mærke til, er rart for dit almene velbefindende. Hele 80% af immunsystemet er relateret til tarmen, og oplever man uro i maven og problemer med fordøjelsen, kan det føre til irriterende gener, som de fleste kan skrive under på, at hverdagen er en del mere fornøjelig uden.

Mange er klar over, at mælkesyrebakterier er vigtige for ro og orden i mavens økosystem, men hvad er det helt præcis, de gør, og hvordan kan du bruge dem, hvis du oplever fx oppustethed eller bare gerne vil have tilført nogle gode bakterier? Bliv klogere her!

Hvad er mælkesyrebakterier?

Mælkesyrebakterier er en række gode bakterier, som er naturligt til stede i vores mave- og tarmkanal, og som også findes i syrnede mælkeprodukter. De er med til at opretholde en normal bakterieflora.

Hver enkelt bakterieart repræsenterer en særlig egenskab i mave- og tarmsystemet, og hvis magtbalancen mellem de gode og de dårlige bakterier pludselig rykkes, kan det have en negativ effekt på tarmfloraen.  

Der findes flere forskellige produkter, der alle indeholder forskellige sammensætninger af mælkesyrebakterier og andre næringsstoffer. Hvilket der passer lige præcis til dig, er helt afhængigt af, hvad du har fokus på, og hvad du foretrækker.

Forskelligt fra person til person

Fordi ønskerne varierer fra person til person, har Lactocare udviklet en serie med tre forskellige mælkesyrebakterieprodukter – to kosttilskud og et medicinsk udstyr. De har alle tilfælles, at de bidrager med et koncentreret tilskud af mælkesyrebakterier fra velkendte stammer, men sammensætningen og antallet af bakterier og andre næringsstoffer varierer, så der er en variant til enhver.

Det daglige tilskud – Lactocare Daily - kosttilskud

Lactocare Daily er et dagligt kosttilskud med 8 milliarder levende bakterier fordelt på 8 nøje udvalgte mælkesyrebakterie-stammer. Kapslerne indeholder både mælkesyrebakterier og zink, der bidrager til et normalt syre-base-stofskifte og en normal omsætning af kulhydrater og proteiner i kroppen.

Passer til dig: der mærker maven indimellem eller er interesseret i et dagligt kosttilskud med mælkesyrebakterier.

 Tekstbillede_03_980x800px.jpg

Den med lidt ekstra – Lactocare Advanced - kosttilskud

Ligesom Lactocare Daily er også Lactocare Advanced et kosttilskud. Forskellen er, at denne variant indeholder lidt ekstra. Her er 20 milliarder mælkesyrebakterier fordelt på 12 forskellige stammer, og det sikrer stor diversitet af gode bakterier i din tarmflora.

Passer til dig: Der mærker maven dagligt og ønsker et højt indhold af flere forskellige mælkesyrebakterier.

 Tekstbillede_01_980x800px.jpg

Den støttende – Lactocare Digestive Comfort – medicinsk udstyr

Forstoppelse er sjældent noget, vi taler højt om, men faktisk er det et hyppigt problem hos mange kvinder. Lactocare Digestive Comfort er et medicinsk udstyr, der indeholder en særlig kombination af mælkesyrebakterier og et højt indhold af letopløselige fibre, som lindrer forstoppelse og forbedrer fordøjelsen. Produktet kommer i små breve, der tages 1-2 gange dagligt.

Passer til dig: der vil bevare fordøjelseskomfort og støtte den normale tarmpassage. Produktet er også egnet til at lindre forstoppelse.

Tekstbillede_02_980x800px.jpg

Alle tre produkter er fri for mælkeprotein, mælkesukker og gluten og kan anvendes af både veganere og vegetarer.

Læs mere om Lactocares produkter på www.lactocare.dk