RUN YOUR WORLD: Guide til de bedste steder at løbe, træne, spise og hænge ud i København
Foto: Sara Jin Smidt

RUN YOUR WORLD: Guide til de bedste steder at løbe, træne, spise og hænge ud i København

I forbindelse med Sauconys nyeste Run Your World kampagne har FIT LIVINGs chefredaktør, personlige træner og kvinden bag bloggen Healthy Skinny Bitch lavet en guide til de bedste steder at løbe, træne, spise og hænge ud i København.

Saucony er kendt for deres tekniske løbesko og er iblandt professionelle løbere et brand, som du ikke kan komme udenom. De har i mange år sponsoreret nogle af verdens bedste løbere og været first movere både i forhold til løbesko og til de berømte aerobicsko, da de kom frem i tidernes morgen. Hvis du undrer dig over, hvordan i alverden navnet udtales, så skal du tænke det som “sut et knæ” aka. “Suck-a-knee”.

FIT LIVINGs chefredaktør, personlig træner og bloggeren bag healthyskinnybitch.dk forstår godt, hvorfor skoene er så populære:

”Jeg har selv testet adskillige af deres modeller igennem årene og forstår hypen iblandt løbenørderne. De er uden tvivl nogle af de teknisk stærkeste på markedet, og i løbet af den seneste tid har de i høj grad lagt det meget neonlysende og multifarvede look lidt på hylden til fordel for et mere rent og enkelt look, hvilket jeg virkelig er glad for. 

For nylig kontaktede de mig og spurgte, om jeg havde lyst til at være med i deres kampagne Run Your World, der i al sin enkelthed går ud på, at en række sundhedsfreaks som mig selv laver en guide til de bedste steder at løbe, træne, spise og hænge ud i netop deres by. Jeg er blandt de københavnske influencere, der også inkluderer Helse Matilde og Mie Quist.

Min guide kan du finde nedenfor, men du kan finde alle de andres secret insider spots til København, Paris, Cambridge, London, Munchen, Wien, Berlin, Stockholm og Helsinki her!

Kongens Have

Kongens Have
Du har med al sandsynlighed været en tur i Kongens Have, hvis du bor eller har været en tur i København. Den lille park i midten af København er omdrejningspunkt for alt fra udendørs teater og jazzfestival til et af byens mest eftertragtede solspots og steder at holde picnic, når vejret tillader det. Men det er ikke uden grund. For selvom haven er fuldstændig proppet med mennesker om sommeren, så er der stadig en masse små stier og mindre befærdede spots, hvor du kan finde din egen lille oase i midten af byen. Jeg elsker at løbe i Kongens Have tidligt om morgenen eller i weekenden, inden byen vågner helt. Det er en fuldstændig fantastisk stemning og de smukkeste stier med træer og blomster. Og selvom haven er lille, kan du sagtens få nogle fine kilometer i benene, når du løber rundt på de forskellige stier på kryds og tværs, imens du nyder roen og pausen fra byens sædvanlige støj.


Sporting Health Club Gothersgade

Sporting Health Club Gothersgade
Det er faktisk det første fitnesscenter i København, men det har skiftet hænder mange gange i tidens løb, men jeg har været tilknyttet stedet siden deres sidste ejerskifte for et par år tilbage. Til at starte med trænede jeg mine personlige træningsklienter der, men det sidste halvandet år har jeg primært brugt det selv. Det er et lille gym, og det er på ingen måde særligt fancy. Faktisk er der et ret begrænset udbud af udstyr og badefaciliteter, men der er, hvad du skal bruge. Håndvægte, kettlebells, rags, løbebånd, romaskiner og et par cykler. Til gengæld er ejerne mine gode venner, som jeg har arbejdet sammen med i efterhånden 10 år, og mange af mine venner træner deroppe, så vi mødes ofte til en morgentræning inden arbejde. Vi træner ikke nødvendigvis sammen, men det er hyggeligt at have én, der venter på dig og som du ved, at du skal mødes med. Så selvom jeg skal cykle forbi 2-3 andre fitnesscentre på vej derhen, er det alligevel dér, jeg har valgt at træne, når jeg selv skal træne og have et break fra min travle hverdag.

 The Coffee Factory

The Coffee Factory
Lige overfor Sporting Health Club på Gothersgade ligger The Coffee Factory. Og selvom man hurtigt kunne stemple stedet som endnu en turistfælde grundet dens centrale location, er det faktisk et stamsted for mange af de lokale og ikke mindst alle dem, der arbejder i området. Jeg elsker at komme der efter min træning enten blot for at få en kaffe med på farten eller til en hurtig morgenmad inden arbejde, men jeg bruger det også ofte til at sidde og arbejde lidt imellem mine møder, hvis jeg er inde i byen eller til nyde en kaffe i solen på pladserne udenfor, når vejret tillader det. Og så har de uden tvivl byens bedste cappuccino på mandelmælk. Normalt sværger jeg til filterkaffe med minimælk, men denne her er næsten ligesom at drikke en dessert. Så har du ikke prøvet den, er den et must næste gang, du er i området.

The Wolfpack Gym

The Wolfpack Gym
Når jeg virkelig skal trække stikket, træner jeg i The Wolfpack Gym på Østerbro. Stedet har en hel særlig betydning for mig, fordi det er ét af de steder, hvor jeg aldrig har undervist, men kun har gået som helt almindeligt medlem. Det er uden tvivl ét af de bedste studier i København. Der er altid rent og pæn, samtidig med at det hjemmeligt, og instruktørerne går meget op i at kunne navnene på alle deres medlemmer fra første time. De har både hårde rutiner og suspension timer, men også en række roligere hold som reformer, yin yoga og bikram.

Jeg elsker at få pulsen op og har aldrig kunne forlige mig med tanken om at dyrke yoga, men det gør jeg hos The Wolfpack Gym for deres instruktører er vanvittig dygtige, og der er et begrænset antal pladser på maks 20 personer på deres timer, så du har altid god plads omkring dig.

Hønen og ægget

Hønen og Ægget
Er et af mine absolut yndlingssteder at spise morgenmad. Menuen byder på alle tænkelige former for æg, brød, croissanter, frugt, yoghurt, ost og pålæg, så du kan selv bestemme, hvor meget og hvor sundt du ønsker at spise.

Jeg bruger det særligt, når jeg har morgenmøder, da der er rimeligt roligt om formiddagen. Når vejret tillader det, er det et perfekt solspot og et ganske glimrende sted at mødes til en cocktail fredag efter arbejde. Om aftenen har de en lækker 7-retters menu til en meget rimelig pris, og engang imellem forvandler de cafeen til en lørdagslounge med dj, hvor du kan hænge ud, drikke drinks ude som inde og komme i feststemning inden lørdagens vilde planer.

Restaurant Pluto

Restaurant Pluto
Restaurant Pluto er uden tvivl én af byens mest populære restauranter. Der er altid proppet med mennesker, og det er én af de få restauranter, der har holdt deres momentum og popularitet igennem mange år - og bestemt ikke uden grund. Maden er fantastisk og stemningen helt unik. Menuen er bygget op omkring en masse små retter, som er delevenlige, og så har de byens bedste betjening og de lækreste cocktails.

Det er uden tvivl min absolutte yndlingsrestaurant, og jeg spiser der i hvert fald en til to gange måneden. Og selv når der er allermest travlt, giver tjenerne sig tid til at gøre det ekstra, som gør, at du har lyst til at komme igen. Når vejret er til det, er det uden tvivl det bedste sted at spise ude under varmelamperne og nyde en aperol i aftensolen. Det ligger i gåafstand til det hele, så du kan altid tage videre ud i nattelivet og danse på bordene. Der findes ikke mange af de steder, men netop Pluto er perfekt, hvis du vil have en festlig aften, inden du skal videre ud i byen eller oplagt, hvis du gerne mærke den festlige fredagsstemning, og så tage hjem efter middagen med en følelse af, at du stadig har været ude til en fest.

Se, hvad vi ellers skriver om: Løb, Træning og Restaurant