Food swap: Skift madvarer ud og spar kalorier
Food swap: Skift madvarer ud og spar kalorier

Så let sparer du kalorier ved at tage disse valg

Ved at bytte visse fødevarer ud med andre, kan du spare MANGE kalorier på en dag - se hvordan.

1. Et pitabrød med shawarma og dressing fra det lokale fastfood-sted indeholder ca. 490 kcal. Hvis du dropper brødet og dressingen og i stedet anretter en tallerken med shawarma, bagte auberginer og hjemmelavet yoghurtdressing, indeholder måltidet kun 386 kcal.

- Spar 104 kalorier

2. Snyde-ris: Hak blomkål groft med en kniv eller i en minihakker. Put det i en si, og sænk den ned i kogende vand i 1-2 minutter. Vend eventuelt blomkålsrisene med plantemargarine, hvis du har svært ved at få dit fedtstof. Tilsæt eventuelt en stor håndfuld persille til sidst. ”Risene” kan også bruges som tilbehør til boller i karry, koteletter i fad, bøf stroganoff, mørbradgryde og lignende. Der er ca. 370 kcal pr. 100 gram ris og kun ca. 30 kcal i blomkål.

- Spar 340 kalorier

3. Snyde-kartofler: Erstat kartofler med rodfrugter som selleri, jordskokker (lidt højere i kalorier), pastinak og gulerod. Brug rodfrugter i tern i ovnen blandet med lidt olie og krydderier. Lav rodfrugter à la Hasselbach ved at snitte riller i forskellige rodfrugter. Pensl med olie, drys med salt, peber og eventuelt sesamfrø. Lav mos af rodfrugter, der er kogt i tern, mos dem med salt og lidt økologisk smør.

- Spar 100 kalorier

4. Snyd fisk i familien og dig selv: Tun- og sværdfiskbøffer kan svøbes i parmaskinke og steges som en tournedos. Det ligner kød, og det smager som kød. Lav fiskelasagne med karrysauce. Du sparer muligvis ikke så mange kalorier, men du får (o)mega mange af de sunde fiskeolier, som er vigtige for hjernen.

- Spar 50 kalorier

LÆS OGSÅ: Få redaktionens 10 tip til en sundere livsstil


5. Det koster mange kalorier, hvis du har en sød tand. Bare 20 g brownie tæller 100 kcal. i regnskabet. Spis i stedet 14 vindruer, så får du kun 50 kcal.
 
- Spar 50 kalorier

6. Spiser du 100 g rosiner, indtager du 345 kcal. Vælger du derimod den oprindelige råvare, vindruer, får du kun 64 kcal. pr. 100 g.

- Spar 281 kalorier

7. Du kan spare mange kalorier ved at tænke over, hvad du drikker. 100 g appelsinjuice indeholder 43 kcal. Vælger du at drikke vand eller en kop te eller kaffe, får du 0 kcal.

-Spar 43 kalorier

8. Take away: Gå efter grilled chicken-salad med vand hos Mc- Donalds i stedet for en Big Tasty med milkshake. Du sparer ca. 1.000 kcal, dvs. to timers løbetur.

- Spar 1.000 kalorier

LÆS OGSÅ på Vaegtkonsulenterne.dk: 6 fødevarer der stiller din sult