Så meget kan en daglig cykeltur betyde for dig
Foto: Gazelle

Så meget kan en daglig cykeltur betyde for dig

Drøner hverdagen afsted med 150 km/t? Så stop op og tag et pusterum med en cykeltur. Den daglige cykeltur kan meget mere end de anbefalede 30 minutters motion om dagen. Det er vind i håret, frisk luft, fuglesang og tid til at samle tankerne. Og kombinerer du det med markedets bedste elcykel får du et tiltrængt mentalt boost og konstant medvind på cykelstierne.

Elcyklen anno 2018 er det perfekte break til den travle mor, kone, veninde og karrierekvinde. Det kan være dit frirum og det tidspunkt på dagen, hvor du får tiltrængt og værdifuld alenetid. Her skal du ikke ordne vasketøj, finde glemte sager, smøre madpakker eller svare på mails, men du kan bare være dig.

Vi kan ikke ændre på, at døgnet kun har 24 timer, men du sørger for at sætte tid af til dig selv. Den daglige cykeltur gør en både en fysisk og mental forskel i en travl hverdag.

Fysisk kan du bruge den daglige cykeltur til nemt at få den halve times motion, som er den anbefalede daglige dosis. Fordelen ved en cykel er også, at den altid er klar til brug – der er med andre ord ingen ventetid, ingen kø eller et bestemt tidspunkt, du skal cykle på. Det giver dig også en stor frihed og ro i forhold til planlægningen.

Og selvom du får hjælp i pedalerne, så vil du stadig kunne mærke, at du får motion på en elcykel. Du får også mere energi af at bevæge dig, så du kommer hjem frisk og veloplagt.

Mentalt vil du få overskud af at have tid til dig selv, hvor du kan samle dine tanker. Hvis du samtidig oplever skøn natur, hører fuglene kvidre og mærker solens varme stråler eller videns friske tag, så påvirker det din mentale velfærd positivt. Undersøgelser viser endda, at cykelture i naturen øger din livskvalitet, din psykiske, fysiske og mentale sundhed.

Ifølge undersøgelsen behøver du hverken at cykle hurtigt eller intensivt for at få gavn af den helende effekt på krop og sind – tværtimod kan du nyde, sanse, opleve turen og det gøres bedst med høj kvalitet og komfort.

Der er elcykler, og så er der Gazelle

De seneste år har den hollandske premium-producent, Gazelle, hævet standarden for en klassisk elcykel. Udover at alle cykler bliver håndsamlet af specialuddannede montører på fabrikken i Holland, så har Gazelle også skruet op for komforten med en blød gelé-sadel og et ergonomisk stel, som giver dig den optimale siddeposition på cyklen. På den måde er du altid sikret den bedste cykeloplevelse.

For at kunne få det optimale ud af din alenetid er det vigtigt at have fokus på komforten, så du ikke skal bekymre dig om andet end dine tanker. Hos Gazelle får du en elcykel, hvor kvaliteten og komforten er i top. Det giver dig en mere enkel og problemfri transport.

Elcyklens hjælpemotor betyder samtidig, at der er større sandsynlighed for at tage cyklen frem for bilen eller toget, selvom det regner eller blæser. Det er både nemmere og sjovere at cykle på en elcykel frem for en almindelig cykel. Og samtidig har du også muligheden for at cykle længere distancer end du måske normalt kunne overskue på en cykeltur.

En cykeloplevelse, du skal prøve

Det er faktisk svært at forklare, hvordan det føles at cykle på en elcykel fra Gazelle. Nogle siger, at det føles som at cykle i konstant medvind og andre beskriver det som en flyvende fart på cykelstien. I virkeligheden kan du kun forstå cykeloplevelsen, hvis du selv prøver den.

Gazelle har over 100 danske forhandlere fordelt i hele landet. Find en forhandler nær dig og prøv en tur.

Se, hvad vi ellers skriver om: Cykling