Kom med til årets fedeste danse-event i København! Klik her

i form som mor
Foto: Klaus Rudbæk Yasmin Kollberg: "Jeg er kommet i mit livs form, efter jeg blev mor”

i form som mor

Yasmin Kollberg: "Jeg er kommet i mit livs form, efter jeg blev mor”

31-årige Yasmin Kollberg har altid været aktiv og løbet, men hun har aldrig trænet så intenst, som hun gør i dag. Det kræver en stærk krop at være mor, mener hun.

Da Theo er fire måneder gammel, ligger Yasmin på sofaen og hygger sammen med ham. Hun lægger ham oven på sin mave og bliver ret overrasket, da han bare synker dybere og dybere ned.

“Lige dér tænkte jeg: ‘Ok, det bliver jeg nødt til at gøre noget ved. Ellers kan jeg jo ikke blive ved med at følge med ham,” fortæller Yasmin og griner lidt.

Den bløde mave skulle trænes op, så hun begyndte på en 16 ugers mor-barn-bootcamp.

“Du bruger din krop anderledes, når du bliver mor, fordi der pludselig er én, der vil bæres og løftes hele tiden. Træningen var et skønt frirum, hvor jeg kunne gøre noget godt for mig selv, der ikke handlede om baby, bleer og amning.”

Og siden har hun holdt ved træningen, så hun i dag løber flere gange om ugen og går til power-træning for at styrke sine muskler. Hun forsøger at passe træningen ind enten tidligt om morgenen eller om aftenen.

“Jeg har tidligere løbet og været meget aktiv, men jeg har aldrig trænet så intenst, som jeg gør i dag. Det lyder som den største kliché, men jeg får det bare rigtig godt af det. Det er det eneste tidspunkt, hvor jeg ikke føler, at jeg har noget, jeg skal nå. Jeg kan bare koble af og fokusere på én ting.”

Derudover har træningen også givet mere overskud til at være mor.

“Jeg føler mig stærk i min krop og har mere overskud, selv om jeg har en lille dreng, der hver dag hiver mig rundt i manegen.”

LÆS OGSÅ: Komplet motionsprogram til mor!

 

Struktur på hverdagen

Yasmin og Theos far gik fra hinanden, da han var et år, så Theo bor i dag hos sin mor på fuld tid og er hos sin far nogle weekender indimellem. Derfor har Yasmin været tvunget til at få meget mere struktur på sin hverdag.

“Jeg var tidligere meget ustruktureret, men når du får et barn, skal der være en fast rytme og styr på hverdagen fra morgen til aften. Det skulle jeg lige vænne mig til i begyndelsen.”

I dag har hun fået helt styr på det og føler ikke, at det er noget problem at få tid til både jobbet som magasinkoordinator for Tiger of Sweden, sin træning, familie og kæreste.

“Jeg er mor med kæmpestort M, og jeg føler på ingen måde, at det er en hæmsko, at jeg har fået et barn. Jeg kan stadig godt nå alle de ting, jeg gerne vil, selv om jeg ikke gør noget halvt. Det gælder også mit arbejde.”

“Jeg kan godt lide at blive udfordret. Det er vigtigt for mig, og så må jeg jo bare arbejde lidt mere om aftenen, men det er ikke hver dag, jeg tager computeren med hjem.”

For Yasmin har det hårdeste ved at blive mor været den manglende søvn. Især da Theo var lille, var han meget vågen om natten, og så står sådan nogle små jo bare op ret tidligt om morgenen.

“Jeg kunne rigtig godt lide at sove længe og stod altid op så sent som muligt, inden jeg skulle ud af døren. Det kan jeg ikke længere,” fortæller Yasmin og griner.

Og til april venter der nye udfordringer, der venter Yasmin nemlig sit andet barn.

Yasmin Kollberg er 31 år og magasinkoordinator hos Tiger of Sweden. Hun bor på Østerbro i København med sin kæreste, er mor til Theo på 2,5 år og har en lille ny på vej til april.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Træning og Mor