Sådan finder du din hudtype og den rigtige pleje til den

Sådan finder du din hudtype og den rigtige pleje til den

Hvis du vil passe godt på dig selv og din hud, må du først og fremmest finde ud af, hvilken hudtype du har.

Huden er vores største organ, og det er vigtigt at passe godt på den. Men der findes ingen entydig opskrift på, hvordan man gør det bedst muligt. Huden er nemlig forskellig fra person til person og fra kropsdel til kropsdel. Desuden forandrer huden sig i takt med alderen, og det samme gør dens behov for pleje.

Derfor er det vigtigt at kende sig selv og sin hudtype. Kun sådan kan man nemlig sikre sig, at man giver sin hud den optimale pleje, som den har brug for.

Overordnet set er der fire forskellige hudtyper, som hver er karakteriseret ved nogle særlige kendetegn.


Normal hud
Den normale hud er den hud, vi alle drømmer om. Den er stærk og smidig og har en beskyttende virkning. Den normale hud er desuden glat, velfugtet og elastisk og kan tåle belastninger fra f.eks. kulde, vand og sæbe. 
Behandling: Selvom du måske er så heldig at have normal hud, må du ikke se det som en billet til helt at springe hudplejen over. Den ”normale” hud kan i perioder have brug for at få tilført ekstra fugt og fedt, eksempelvis når årstiderne skifter og det bliver koldere i vejret. For at forebygge tør og skadet hud, er det en god idé at vaske ansigtet morgen og aften samt at pleje hele kroppen med milde cremer.

DECUBAL FACE WASH & DECUBAL FACE VITAL CREAM


Face Wash og Face Vital Cream

Mild og effektiv ansigtspleje til den daglige hudpleje.

Tør hud

Tør hud er meget almindeligt både hos børn og voksne – især om vinteren, når vejret er koldt og barskt. Faktisk er det hele 80 procent af den danske befolkning, hvis hud vil være mærket i de kolde vintermåneder. Især læber, kinder, hænder og fødder er særligt udsatte. Bliver huden tør, kan den hurtigt komme til at se grå og mat ud, og ofte kan det føre til andre gener som kløe, rødme og revner i huden.
Behandling: Tør hud har i den grad brug for lidt kærlig behandling. Vælg fede, fugtgivende og blødgørende cremer, som kan trænge ned i huden og danne en barriere, der kan holde på fugten.

DECUBAL REPAIR CREAM & DECUBAL REPAIR CREAM


Original Clinic Cream og Repair Cream

Brug original clinic cream til den daglige hudpleje, og hvis skaden er sket, kan du anvende Repair cream til de røde og skadede hudområder.

Sensitiv hud
Den sensitive hud har sværere ved at modstå belastninger og reagerer ofte på skiftende vejr, slid og indholdsstoffer som f.eks. parfume. Huden bliver let irriteret, tør, rød og kløende. Den er typisk meget tynd og kan hurtigt komme til at svie.
Behandling: Hvis du har sensitiv hud, skal du være ekstra opmærksom på at pleje den godt. Rens den nænsomt og brug en ekstra plejende creme, så huden kan få tilført masser af fugt. Anvend så vidt muligt allergivenlige produkter, alt imens du bør du undgå alle produkter med parfume samt peelinger med store korn og udrensende masker.

DECUBAL SHOWER & BATH OIL


Shower & Bath Oil

Hele familiens vaskeolie til både brusebad, karbad og fodbad. Olien skummer som sæbe, vasker selvfølgelig kroppen ren uden at udtørre huden yderligere.

Find de rette produkter

Når du ved, hvilken hudtype du har, kan du med fordel søge rådgivning på apoteket, så du er sikker på, at du får fingre i de helt rette produkter til dig og din hud. På apoteket kan du bl.a. finde hudplejeserien Decubal. Decubal har siden 1974 arbejdet tæt sammen med hudlæger for at udvikle effektive og samtidige milde og skånsomme produkter, der plejer og fugter huden.

Fri for unødig kemi
Indholdet i Decubal er et resultat af bevidste valg. I Decubals produktserie er der udvalgt ingredienser, som beskytter, fugter, plejer og reparerer huden, hvis skaden er sket. Decubal indeholder derfor ikke stoffer, som kan give allergi – eller er mistænkt for at kunne skade kroppen. (Decubal er hudpleje til huden, som er udfordret af det danske og nordiske klima.)

Se, hvad vi ellers skriver om: Hudpleje