Hold formen hele vinteren
SPONSORERET indhold

Sådan holder du formen hele vinteren

Når det er mørkt og koldt er det ingen skam at erstatte løbestien med løbebåndet, for træning er træning. Men når det er sagt, giver motion udenfor nogle sundhedsgevinster, som indendørstræning ikke kan hamle op med.

Af: Stine Troense Foto: Getty Images
03. jan. 2022 | Sundhed | Hendes Verden

Træning gør dig stærkere, slankere, mere udholdende og forbedrer din form, uanset om du træner indenfor eller udenfor. Alligevel slår vi et slag for udendørstræning særligt nu, hvor mange har brug for ekstra energi og måske også spiser og drikker mere end vanligt. Men man kan da ikke træne, når det er koldt, mørkt og glat? Jo, sagtens!

LÆS OGSÅ: 9 sjove og sunde vinteraktiviteter

"De danske vintre bliver mildere og er stort set bare en videreførelse af efteråret. Føret er derfor sjældent en udfordring herhjemme. Og kulden kan klares med isolerende og vindtæt træningstøj. Vintertræning er et logistisk spørgsmål: Hvordan tilrettelægger du din tid, så du kan komme ud, mens det er lyst og dermed sikkert og trygt", siger livsstilsvejleder Martin Kreutzer.

Det er ikke kun for at opnå større synlighed i trafikken og undgå at fare vild i en mørk skov, du bør stræbe efter at træne om dagen. Dagslyset kan også løfte dit humør og give større overskud.

"Kan du arbejde hjemme, så du kan træne i frokostpausen, eller møde tidligt, så du kan nå hjem og træne, inden solen går ned, kvitterer lyset relativt hurtigt med en opkvikkende effekt. Potentielt kan dagslyset også være med til at holde vinterdepression stangen", siger Martin Kreutzer.

LÆS OGSÅ: I form efter ferien

Han har også et andet væsentligt argument for at træne i det fri.

"Mere og mere forskning viser, at naturen har en terapeutiske effekt på vores stressniveau. Og den gode effekt får du også, selv om træerne er nøgne og jorden frossen. Kommer du kun ud i naturen om sommeren, har du reelt set en dårligere værktøjskasse i vinterhalvåret i forhold til at holde din mentale sundhed ved lige."

Anbefalet til dig