Skæl i hovedbunden

Foto: Getty Mange mennesker plages af skæl i hovedbunden. Her får du tips til, hvordan du kan slippe af med det.

Skæl i hovedbunden behandling

Sådan kommer du af med skæl i hovedbunden

Plages du af skæl i hovedbunden, er der andre metoder end de gængse skælshampoos. Prøv f.eks. et oliebad natten over.

Plages du af skæl i hovedbunden, er der andre metoder end de gængse skælshampoos. Prøv f.eks. et oliebad natten over.

Skæl skyldes afskalning af døde hudceller fra hårbunden på grund af en gærsvamp, der kaldes Pityrosporum ovale. Denne svamp er normalt til stede i vores hårbund som en del af den naturlige hudflora og er det ikke til gene. Men nogle gange bliver der overvækst af svampen, og det fører til flere hudceller og mere skældannelse i hårbunden.

LÆS OGSÅ: Spis dig fra rynkerne

 

I moderne lægevidenskab behandler vi skæl med en shampoo, der indeholder det svampehæmmende middel zinkpyrithion eller med en anden type shampoo, der indeholder tjære.

Desuden kan du supplere med disse naturlige metoder:

  • OLIEBAD. Lun 100 ml kokosolie ganske let, indtil det bliver flydende, tilsæt 60 dråber palmarosa æterisk olie og 30 dråber tea tree æterisk olie. Massér blandingen ind i hovedbunden om aftenen, og lad det virke natten over. Sov med et håndklæde over hovedpuden. Vask håret i en nænsom økologisk shampoo næste morgen - kom shampoo i håret før vand, så er det nemmere at vaske olien ud af håret. Brug blandingen forebyggende en gang om ugen. Hvis du allerede har skæl, kan du bruge den hver nat i en uge, derpå hver anden dag i to uger og herefter en gang om ugen. De æteriske olier fås ved at google ’essential oil vedaroma palmarosa’.
  • STYRK DIT IMMUNFORSVAR generelt: Få rigeligt med søvn, solskin, frisk luft og rent vand, og sørg for at være i godt selskab med glade mennesker.
  • STYRK DIN TARMFLORA med et mellemmåltid bestående af et glas postevand, tilsat 1 spsk A38, acido eller ABC, 1 tsk. rørsukker, 1 tsk. stødt koriander og 1 tsk. stødt spidskommenn.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hår