motivation til træning

Sådan bevarer du motivationen

Har du også sat dig nytårsmål for at finde formen, og er motivationen ved at køle lidt af? Så er her tips til, hvordan du kan sætte ind.

1. Se på fremgangen. Forhåbentlig målte du, hvilket niveau du lå på, da du begyndte. Var målet at løbe en ekstra kilometer endnu hurtigere eller at sætte ny tidsrekord i planken, kan du teste dig selv og se fremgangen.

2. Juster. Har du ikke haft den fremgang, som du havde håbet på? Så er der noget, som ikke fungerer. Byt nogle øvelser ud, løb hurtigere, langsommere, kortere eller længere, og udfordr kroppen på nye måder. Er du usikker på, hvad du kan gøre, kan du altid høre med en personlig træner eller andre med kompetencer.

SE OGSÅ: 45 fantastiske løbetips, der gør en forskel

3. Fortsæt. Har du haft fremgang, men begynder du at kede dig? Prøv med alternative øvelser og andre træningsformer – det kan gøre det lettere at bevare motivationen.

PS: Vidste du, at motion øger lysten til sex?  Hver tredje danske par får mere lyst til at dyrke sex, efter de har givet sig i kast med en omgang træning ifølge en ny undersøgelse. Samtidig viser undersøgelsen, at motion også bidrager til at stresse af eller til at få mere energi i hverdagen.
– Motion med din partner fremmer sexlysten, fordi hjernen udskiller endorfiner. Man sveder, får hjertebanken og åndenød. Det er symptomer, vi kender fra forelskelse og ophidselse. Tiltrækningskraften bliver altså stærkere hos de par, som er aktive sammen, og derudover øger motion blodtilførslen til kønsorganerne. Det er alt sammen noget, der fremmer seksualdriften og dermed chancerne for at undfange, siger Birgit Dagmar Johansen, klinisk sexolog.

Kilder: Shapeup, Spies

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning, Træningsprogram og Motivation