Sådan former løb kroppen
SPONSORERET indhold

Farvel til topmaven: Sådan former løb kroppen

Løb har gavnlige egenskaber for din krops sundhed, din psyke og din fysik. Læs her, hvordan løb former din krop. Du kan godt vinke farvel til topmaven...

Af:: Christina Bølling Foto: istock
16. maj. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

Vægttab
Uanset, om du er pæreformet eller har æblefacon, kan du ikke undgå at omdefinere din krop af løb. Løb er effektivt fedtforbrændende, og typisk vil du tabe dig, hvor du har de største fedtdepoter først, men nogle gange kan man til sin ærgrelse se, at topmaven (som man er mest utilfreds med) forsvinder sidst. Det er ikke løbets skyld, men gener og hormoner. Øv.

Velformede ben
Dine store lårmuskler, din hoftemuskulatur og dine haser arbejder som et maskineri, når du løber – og de bliver velformede og slanke af arbejdet. Når du løber i terræn, dvs. op og ned ad bakke arbejder dine læg- og skinnebensmuskler ekstra hårdt.

LÆS OGSÅ: 6 sunde vaner, der slanker

En fast bagdel

Tænk på de kvindelige 100 meterløbere... og på, hvor højt placeret deres bagdel egentlig er på kroppen. Gluteus, som bagdelen hedder på latinsk, er en af kroppens største og stærkeste muskler, og jo mere du spurter, jo mere sætter du af helt deroppe fra og jo mere velformede bliver dine balder. Bakker og tempo er særlig givtigt for bagdelen.

Flad mave
Du bruger ikke mavemusklerne direkte, når du løbetræner – og dog. Maven er en del af kroppens inderste korset, og hver gang vi bruger arme og ben, fungerer mave- og rygmuskler som en slags kontravægt. De færreste løbere har topmave. Din forsvinder også – før eller siden – fordi kalorieforbruget er så højt, når du løbetræner.

LÆS OGSÅ: 5 apps, der får dig i form