GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Camilla Ottesens sundhedstips
Foto: Louise Engelst

Camilla Ottesens sundhedstips

Sådan holder Camilla Ottesen sig sund

Tv-vært Camilla Ottesen mener, at alle kvinder skylder sig selv at passe på deres krop og forsøge at undgå sygdom som for eksempel brystkræft, der rammer over 4.000 kvinder hvert år. Motion, mindre alkohol og fokus på at nyde livet er nogle af forslagene fra Camilla Ottesen.

Brystkræft er en sygdom, der ligger den 39-årige Tv-vært Camilla Ottesen meget på sinde. Hun skal for tredje gang være vært på ALT for damernes Støt Brysterne-løb, hun har blandt andet været vært på TV3’s Brystgalla og hun har samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse de seneste fire år. Gennem tiden har Camilla lært et par tips for at holde sig sund og forhåbentligt rask.

- Fordi jeg har arbejdet for Kræftens Bekæmpelse i fire år, ved jeg, hvordan man kan prøve at holde kræften fra døren. Motion er vigtigt, og jeg prøver at dyrke motion to til tre gange om ugen. Hvis man ikke orker at stå i et motionscenter, kan man cykle på arbejde, foreslår Camilla. Men det er ikke det eneste sted, hun har lært, at man kan sætte ind.

- Uden at lyde som en alkoholiker, så prøver jeg at skære ned på mit alkoholforbrug. Jeg elsker et godt glas vin til aftensmaden, men når jeg får lyst til det, lader jeg det være ved tanken. Man kan godt springe over en gang i mellem. Desuden tænker jeg over, hvad jeg spiser, da man siger, at overvægt også kan være en af faktorerne. Det er ikke noget, jeg tænker over hver dag, men hver gang jeg læser om det i aviserne eller det bliver september/oktober måned, hvor Kræftens Bekæmpelse kører deres kampagne, bliver jeg opmærksom på det. Hvis man hele tiden får et par påmindelser, tror jeg det gør, at man holder lidt igen, siger Camilla.

Læs også: Støt Brysterne 2012 - her er din goodiebag!

Hun påpeger, at man ikke skal være fanatisk, men huske at nyde livet, mens man passer på sig selv. I perioden 2006-2010 fik lidt over 4700 hvert år kvinder konstateret brystkræft ifølge tal fra Kræftens Bekæmpelse.   

- Jeg kan kun anbefale alle kvinder at gøre de par ting, som man kan for at forsøge at forhindre sygdommen. Det er ting, som man kan prøve at styre og det skylder man sig selv. Der er nogle ting, som vi ikke kan gøre noget ved. Hvis det er arveligt eller rammer en på anden måde, kan man ikke gøre noget ved det, men gud forbyde at man fik kræft, fordi man drikker for meget alkohol eller man er overvægtig. Vi har det ene skud i bøssen og det er virkelig dumt, hvis man ikke passer på det, siger Camilla Ottesen.

Læs også: Camilla Ottesen: Kvinderne er for seje

Du kan stadig nå at tilmelde dig til ALT for damernes Støt Brysterne-løbet 2012 her:
Altfordamerne.dk/stot-brysterne

Se, hvad vi ellers skriver om: Camilla Ottesen