Vægttab

Sådan holder du fast i en sund livsstil

Få personlig træner Krisztina Marias tre bedste råd til et sundt og godt liv.

Både og…
Lev efter konceptet “både og”. Hvis noget mad bliver forbudt, har vi en tendens til at ville have det endnu mere. Så tillad dig selv små fornøjelser indimellem, og beslut dig for, at det ikke er enten eller, så længe du har flest af de sunde dage. Der er altså plads til et glas vin eller et stykke chokolade – også selvom du f.eks. skal tabe dig. At være sund handler om, hvad du gør det meste af tiden.

Forandring fryder
Kroppen går i stå, hvis du bliver ved med at lave den samme form for træning igen og igen. Derfor: Sørg for, at du udfordrer dig selv ca. hver fjerde uge. Selv den mindste forandring vil gøre, at du rykker dig. F.eks. kan du løbe kortere, men hurtigere. Løbe i et bakket terræn, i stedet for den samme flade rute. Tage romaskinen i stedet for cyklen. Og husk for guds skyld at styrketræne. Det kommer dig til gode på så mange måder. Udover, at du får en fast, stram, slank og stærk krop, sætter det forbrændingen op, styrker sener og led og mindsker ældningsprocessen.

LÆS OGSÅ: Boost dit vægttab med disse tre fødevarer

Se indad
Hvis du igen og igen falder tilbage i gamle dårlige vaner efter en periode med en sund kost og træning, er der stor sandsynlighed for, at du mangler at tage fat i det, der virkelig sætter en kæp i hjulet for dig. Derfor: Peg fingeren indad og spørg dig selv, hvorfor du giver op, når det bliver hårdt. Hvorfor går du ud i køkkenskufferne 27 gange på en aften for at proppe indenbords? Problemet er oftest aldrig problemet. Det er derfor en god idé at grave dybere ned og finde ud af, hvorfor du i virkeligheden kører indenbords, når det hverken er godt for dig eller støtter op om det, du inderst inde ønsker dig. Er det på grund af kedsomhed, rastløshed, ensomhed eller noget helt andet?

Få flere sundhedsfif af Krisztina Maria i denne uges ALT for damerne (nr. 18/2013).