Foto: Franne Voight
fit living

Sara Maria Franch-Mærkedahl: „Motion giver mig lyst til at være endnu sundere”

Danseskoene er skiftet ud med løbesko og cirkusstøvler. Den tidligere „Vild med dans”-vinder skriver netop nu på en ny løbebog, og du kan finde hende som konferencier i savsmuldet hos Cirkus Arena hele 2016.

Af Susanne Knutzen 10.mar.2016 Sundhed

Hvad betyder sundhed for dig?
− Sundhed for mig er at spise den rigtige mad, at få sovet nok og dyrket motion. Balance er vigtigt, men jeg er ikke fanatisk. Jeg er ikke til stramme diæter og 100 % sundhed, for der skal også være plads til at skeje ud.

Hvilken form for motion dyrker du?
− Jeg løber. Jeg har før ment, at jeg mindst skulle løbe 8 km for at få noget ud af det, men har opdaget, at jeg hellere vil løbe kort og godt. Jeg går også til TRX, reformer og barretræning.

Hvad giver det dig at dyrke motion?
− Jeg får endnu mere lyst til at være sund og vælge grønsager og frugt i stedet for chokolade. Og så bliver jeg glad af det.

SE OGSÅ: Mette Lindberg: "Jeg er en stor livsnyder"


Hvordan finder du tid til motion?
− Det er ren planlægning, hvor jeg booker motionstider ind i min kalender flere uger frem. Når jeg har fået sat tid af til motion, får jeg det gjort. Og selv om jeg kun har 35 minutter, kan jeg nå at løbe i 20 minutter og dyrke TRX i 15 minutter hjemme i haven.

Hvordan slapper du allerbedst af?
− Når jeg er sammen med mine venner, fordi det er rart og trygt at være i godt selskab.

Hvad er dit bedste sundhedstip?
− Jeg begynder hver dag med en juice med avokado, spinat, kål, lime og ingefær. Den mætter som et måltid og giver min krop vitaminer, sundt fedt og antioxidanter.

Kan du anbefale et skønhedsprodukt?
− Jeg bruger en mineralmaske fra Tromborg efterfulgt af en olie fra Balance Me en gang om ugen. De beroliger huden, dufter rart og får mig til at slappe af.

Hvad får dig til at føle dig glad?
− Mine børn. Jeg deler dem med min eksmand, og jeg elsker hver mandag, når jeg henter dem, efter de har været en uge hos ham. Generelt er jeg gladest, når jeg er sammen med folk, jeg holder af.

SE OGSÅ: Christiane Schaumburg-Müller: "Sport gør mig stærk til livets strabadser" 

Hvornår føler du dig smukkest?
− Når jeg er i balance, har spist sundt og dyrket motion. Jeg tænker meget over, hvordan min krop kan holde sig på toppen i lang tid.

Hvor elsker du at rejse hen?
− Til steder, hvor solen skinner. Jeg kan godt lide at opleve nye ting og nye steder, så jeg rejser sjældent det samme sted hen. Jeg drømmer om at komme til Maldiverne, og i februar var jeg i Thailand, hvor jeg besøgte et sportresort i Phuket.  

Hvad går du aldrig på kompromis med?
− Gode råvarer. Kvalitet er vigtigt for mig.

Tænker du over, hvad du spiser?
– Jeg er ikke fanatisk og bliver ikke sur på mig selv, hvis jeg kommer til at spise kage. Jeg har desværre en forfærdelig sød tand, som jeg kæmper en del med. Jeg har dog mere fokus på de gode råvarer end kalorier.

Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du så bruge den sidste time på?
− På motion. Jeg træner alt for lidt, og jeg vil gerne have tiden til at kunne fordybe mig i det i stedet for at føle, at jeg skal skynde mig afsted til næste sted.

Hvad er din største sportspræstation?
− Det er uden tvivl „Vild med dans”. Da jeg var midt i det, føltes det ikke som noget særligt, men efterfølgende kunne jeg godt se, at alle de timer, jeg havde brugt hver dag i flere uger, virkelig er en sportspræstation værdig.

SE OGSÅ: Mascha Vang: "Løb styrker min psyke og min bagdel"

Har du en favoritkogebog?
− Til hverdag kigger jeg meget i Jane Faerbers LCHF-bøger, og når det er tid til hygge og gæster, finder jeg mine kogebøger af Ottolenghi frem.

En sportsgadget, du ikke kan undvære?
− Min telefon. Jeg er i gang med at udvikle en løbeapp sammen med Gitte Høi, som jeg skriver løbebogen med.

Lige nu læser jeg …
− Jeg har to bøger, som jeg håber, at jeg kan få læst på min ferie, nemlig Lars Christian Brasks „Vilje til forandring” og Pernille Rahbeks „Kan man se, jeg har grædt?”.

I mit køleskab er der altid …
− Kokosvand − jeg drikker det tit, når jeg har trænet og bruger det i juice − det skulle være så sundt.

I mit køkken finder man aldrig …
− Dårlig kvalitet. 

SE OGSÅ: fit tester ny løbegadget: Bliv en bedre løber

SE OGSÅ: 6 drømmeferier med høj puls

SE OGSÅ: 45 fantastiske løbetips, der gør en forskel


Henter...