Se 5 uvaner der gør dig tyk
Foto: Getty Images Se 5 uvaner der gør dig tyk

Slankeråd

Se 5 uskyldige uvaner, som gør dig tyk

Få elimineret dine uvaner én gang for alle og se resultatet på vægten. Alt, du behøver, er en smule beslutsomhed og et par nye rutiner...

1: At springe måltider over
Har du for vane at springe måltider over i håbet om at tabe dig? Så er din rumlen i maven helt unødvendig. For springer du måltider over, øger du faktisk dine chancer for fedme, især når det er morgenmaden, du skipper. En undersøgelse fra American Journal of Epidemiology har konstateret, at mennesker, der ikke spiste morgenmad, havde 4,5 gange større sandsynlighed for at blive overvægtige. Hvorfor? Fordi når du springer et måltid over, forsinker du dit stofskifte og øger din sult. Og dermed er chancen for, at du overspiser ved næste måltid, meget stor.

2: At spise for hurtigt
Det tager faktisk 20 minutter for din mave at fortælle din hjerne, at den har fået nok at spise, og at du er mæt. En undersøgelse i Journal of American Diætetiske Association fandt, at langsomme spisere indtog 66 færre kalorier pr måltid sammenlignet med de testpersoner, der spiste hurtigt. Og det selv om dem, som spiste langsomt følte, at de havde spist mere.

3: At spise af store tallerkner
Hold dine portionsstørrelser i skak ved at vælge små tallerkner. Skift derfor din store middagstallerken ud med en mindre af slagsen, for mere mad = flere kalorier og mere kropsfedt - hvis det er nødvendigt, kan du altid tage en ekstra portion.

LÆS OGSÅ: Slank krop med 5 veje til sundere vaner

4: At tage store mundfulde af mad
American Journal of Clinical Nutrition har lavet en undersøgelse, der viste, at mennesker, som tog store bidder af mad, indtog 52 % flere kalorier, end dem, som tog små bidder og tyggede længere. Ved at spise mad i mindre stykker, kan du øge din mæthed og nyde din mad mere grundigt. En god generel regel: Jo mindre dine bid er, jo tyndere er din talje.

5: At drikke for lidt vand
At drikke nok vand i løbet af dagen er afgørende for alle kroppens funktioner, og jo mere du drikker, jo bedre er dine chancer for at forblive tynd. I en amerikansk undersøgelse mistede deltagere, der var på slankekur, og som blev instrueret i at drikke to kopper vand før hvert måltid, 30 procent mere vægt end deres tørstige testpersoner. Og du kan øge effekten ved at tilsætte dit vand is. Tyske forskere har opdaget, at seks kopper koldt vand om dagen kan føre til et metabolisk løft, der forbrænder 50 kalorier dagligt. Det er 2,5 kilo på et år.

Se 4 andre uvaner, som gør dig tyk på Fitliving.dk