Emil Thorup ny krop
Foto: Bang & Gervig, privat FØR/EFTER

Emil Thorup ny krop

Emils forvandling: ”Jeg glæder mig til at tage tøjet af”

Når tv-vært på DR Emil Thorup kigger ned af sig selv, ser han sin drømmekrop. Noget, det er de færreste mennesker forundt. Sammen med vennen, komikeren og tidligere kollega fra "Live fra Bremen", Esben Pretzmann, tog han en drastisk beslutning for ca. tre måneder siden. Nu er de gået fra "fims til fit".

- Det virker dumt at sige, men det er meget surrealistisk. Esben sagde meget fint, hvornår man virkelig lægger mærke til det. Og det er, når man går i bad. Når man står der og sæber sig ind. Det er der, man opdager, hvor vildt det er. Jeg kan mærke musklerne og knoglerne. Der er jo ikke noget fedt mere. Alt er benhårdt og helt firkantet, siger Emil Thorup til ALTfordamerne.dk.

- Jeg har aldrig været flov over min krop, men jeg har heller ikke glædet mig til at tage mit tøj af. Og nu glæder jeg mig virkelig til det. Især overfor nogen. Så mange som muligt skal se det her pragteksemplar af menneskekroppen. Det er jo fantastisk. Det er det pæneste stykke kød, jeg nogensinde har set. Så på den måde, er det sgu meget fedt, siger han. 

For 15.000 kr. mad pr. måned
Idéen opstod en dag, hvor han og Esben ramt af tømmermænd havde bestilt en burger. Eller som Emil selv siger det: "gjort alt det, man ikke må".

- Vi kunne godt tænke os ikke at være så usunde og se, hvordan det stod til med vores helbred. Vi var bekymrede for, at vi var tyndfede, og at vores organer svømmede rundt i fedt og fois grais. Ingen af os har nogensinde haft en sund livsstil, trænede ikke og gik ikke op i vores krop, siger tv-værten.

LÆS OGSÅ: Få Anne Bechs kostplan her

Men det har kostet – ikke kun i kalenderen og antallet af fester, men også på bankbogen, at få kroppen banket på plads.

- Mit bedste råd til almindelige mennesker er: don't try this at home! Det er ikke for mennesker, der har et almindeligt job, arbejde, familie og børn. Det har man slet ikke overskud til. Det er jo kun, fordi vi er sådan nogle dovne hunde, der ikke behøver at arbejde så meget for vores penge, og som er privilegeret nok til at have råd til at betale for den livsstil, at vi har kunnet gøre det. For det er en meget, meget kostbart diæt. Vi handlede for kassen. Vi brugte 10.000-15.000 om måneden på indkøb alene to mennesker, fortæller han.

Som at få et barn
Hjernen bag Emil Thorups fysiske forvandling er personlig træner Anne Bech.

Og planen stod blandt andet på daglige træning, stram kostplan med højt proteinindhold, hvor fisk eksempelvis var en del af morgenmaden og bøffer på aftenmenuen, men hårdest af alt: ingen alkohol.

 

"Det gad jeg ikke. Jeg var lige blevet single, og jeg havde det mega sjovt."

 

- For os var det vanvittigt at skulle gå bare én måned uden alkohol! Men der var jo så også en million andre ting. Det var jo ikke bare ikke at drikke. Det var også kosten, siger Emil, der overvejede at afblæse missionen, da Anne Bech gjorde det klart, at det ville tage minimum tre måneder at gennemføre projektet.

- Det gad jeg ikke. Jeg var lige blevet single, og jeg havde det mega sjovt. Det skal vi ikke, sagde jeg. Det er dårlig timing. Men det er det jo altid. Det er ligesom at få et barn. Det er bare altid dårlig timing, fortæller Emil.

Seks timer hver dag
Alligevel besluttede de to kammerater og bofæller at springe ud i projektet med stort engagement og vinflasken artigt parkeret på hylden.

- Da vi sagde ja, kiggede vi hinanden i øjnene og sagde, skal vi gøre det her? For så gør vi det! Det er fucking enten eller. Esben og jeg er nok meget ens og sort/hvid. Mange mennesker, jeg kender, er grå, og det er også helt fint, men jeg var aldrig kommet her til efter kun tre år i branchen, hvis jeg var gået efter midten hver gang. Og jeg er også gået all in her, siger Emil, der i tre måneder tilbragte de fleste af døgnets timer dedikeret til sin krop. Enten ved at tilberede krævende mad eller okse rundt i træningscentret.

- Jeg prøvede at lave et lille regnestykke for sjov, og vi havde seks timer mindre hver dag. I tre måneder. I gennemsnit to timer ekstra om dagen til madlavning, to timer til træning, og så skal man sove to timer mere om natten for overhovedet at kunne hænge sammen og restituere. Omkring seks timer skal man kunne tage ud af sin daglige rutinekalkule, siger han.

LÆS OGSÅ: Få Anne Bechs bedste træningstips her

Ikke bare et sexobjekt
Men det har været det værd, og tv-værten har tænkt sig at forsøge at opretholde den sunde livsstil fremover. For han vil gerne bevare sin drømmekrop.

- Det sjoveste har været som fyr også at være et objekt på en eller anden måde. Det har jeg aldrig prøvet før. Én ting er, at det er sjovt at være rig og kendt. Det er fint nok. Men det at prøve, at nogen synes, man er lækker, fordi man har en pæn overarm, det er lidt sjovt og lidt mærkeligt. Jeg tænker lidt, "prøv at hør, jeg er altså også sjov og intelligent. Jeg er altså ikke bare et sexobjekt." Det har været ret underholdende, siger Emil, der satser på at fortsætte med sin kostomlægning og træning. Måske med lidt mindre kød. Lidt mere fisk. Og så med alkohol.

- Jeg kommer til at holde det, men jeg kommer også til at drikke. Der er forskel på, hvilke typer alkohol man hælder i løgnhalsen; om man kører sukkersodavand og vin og øl, der er det værste. Før drak jeg alt fuldstændig hæmningsløst, bare der var procenter i, men nu drikker jeg kun vodka/danskvand. Det har jeg gjort de seneste par dage, hvor jeg har været i byen. Både i går og i lørdags, hvor jeg holdte et launchparty for min egen krop – det skal man jo. Jeg drak et glas vin og skinnybitches for resten. Det fejler ingenting, hvis du spørger mig, siger Emil.

- Jeg tænker, jeg lige tager fem gode år på den konto, så er jeg 35, og så skal jeg nok få fucket den krop op, slutter han.

LÆS OGSÅ: Få Emils træner Anne Bechs bedste tip til en sund og slank krop her

Emils forvandling

Se hele Emil og Esbens forvandling, som den gradvist er sket, på deres blog: Fimstilfit.dk
Se, hvad vi ellers skriver om: Emil Thorup, Anne Bech, Vægttab og Træning