sex

sexguide

Sex er godt for din sundhed

Ud over at være sjovt, skønt, frækt og lækkert så er sex også rigtig godt for din sundhed. Sex giver større mentalt overskud, bedre søvn og tæller også med i de anbefalede 30 minutters motion om dagen, så hvad venter du på?

Sjovt, skønt, frækt, lækkert, god motion, bedre søvn og mentalt overskud. Sex har mange fordele. men vidste du, at det også er rigtig godt for din sundhed? Se her, hvad sex også gør for dig ...

Kropslig bevidsthed
Når vi dyrker sex, får vi en større bevidsthed om vores krop og mere selvtillid i forhold til den. Det er godt, fordi vi på den måde oplever mere trivsel og velvære i vores liv generelt.

Bedre orgasmer
Du har sikkert hørt masser af gange, at du skal styrke din bækkenbund. En af de sjovere måder, du kan gøre det på, er at dyrke sex. Aktiv sex vel at mærke, hvor du bevidst både slapper af og spænder op undervejs, når I elsker. Ud over at styrke bækkenbunden har det også en herlig bonuseffekt.
„Orgasmerne bliver langt mere intense, når muskulaturen i bækkenbunden er stærk, blandt andet fordi sammentrækningerne bliver kraftigere, og knibeøvelserne kan være med til at forlænge orgasmen. Du kan også lettere mærke orgasmen rulle ind over din krop, når du kender mere til din muskulatur,” siger sexolog Tanja Glückstadt.

Løsner op
Sex kan også være en god hjælp, hvis du er en af de kvinder, der op mod menstruationen føler dig oppustet og forkrampet i maven. Orgasmen løsner op for kroppens spændinger og sender gode bølger igennem kroppen.

Lindrer smerte
Er du lige på nippet til at sige ”Nej, ikke i aften skat, jeg har hovedpine,” så drop det og dyrk sex i stedet for. For under sex udskiller kroppen endorfiner, som mindsker smerter. Når du er opslugt af dejlig sex, tænker du heller ikke på hovedpine.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sex og Orgasme