sex
SPONSORERET indhold

Sexet mig? Væk din sensualitet med 9 råd

Få masser af gode tips til, hvordan du kan vække din lyst, lidenskab og sensualitet.

Af: Pernille Ancher Foto: Alamy
05. feb. 2016 | Sundhed | Fit living

1. Føl dig sexet – uanset hvad vægten siger
Rund mave, kurvede hofter og fyldige bryster. Set med en mands øjne: En sexet kvinde. Tilhører øjnene til gengæld en kvinde, er sagen ofte en anden, og det går ud over sexlysten. Undersøgelser viser, at mange kvinders lyst til sex i høj grad svinger i takt med deres vægt. Faktisk så meget, at et par kilo fra eller til eller måske sågar en oppustet mave har afgørende betydning for deres sexdrive. Har du svært ved at få lyst på „tykke dage”, så prøv disse to råd og få selvværdet tilbage.

A. Fokuser på helheden.
Forestil dig en skål med lækker, frisk frugt. Forestil dig nu, at et af æblerne er blevet stødt en lille smule. Betyder det, at du vil overveje slet ikke at spise noget fra skålen? Nej vel! Sådan er det også med din store numse.

B. Fokuser på dine gode sider.
Flyt fokus fra dine dårlige sider til de gode. Find en post-it-blok frem. Skriv noget, du godt kan lide ved dig selv, og hæng det op på væggen. Bliv ved, indtil du ikke kan komme i tanke om mere. Tag så et skridt tilbage og se væggen med alle de gule sedler. Kan du se, hvor dejlig du er?

2. Motion giver flere orgasmer
Motion hjælper ikke bare på vægt og form. Ifølge American Council on Exercise kan 20-30 minutters motion dagligt booste ikke bare din seksuelle tilfredsstillelse, men også din evne til i det hele taget at blive opstemt og få orgasme. Sæt i gang!

3. Skru op for sexlysten
Vil du gerne have sexlivet op i et højere gear, så køb en pakke kondomer. Det lyder måske bagvendt, men en undersøgelse lavet af Sexual Health viser, at kvinder, der bruger kondomer sammen med hormonbaseret prævention som f.eks. p-piller, er mere seksuelt tilfredse end andre. Forskerne peger på, at disse kvinder i højere grad slapper af og nyder deres sexliv, fordi de ikke behøver bekymre sig om seksuelt overførte sygdomme eller kondomer, der går itu.

4. Dusk, busk eller ingenting?
Der skal ikke mange sekunder i træningscenterets bruseafdeling til at konstatere, at der også findes mode for håret forneden. Uanset hvilken frisure du er til, så er huden i området sart og skal plejes nænsomt. Økobarbercremen fra REN er slikeblød og får huden til at føles fin og lækker. REN, High Glide Cooling Shave Cream, 150 ml, 220 kr.

5. Gør det til sov-uden-tøj-på-måned!

Par, der sover uden nattøj, har oftere lyst til og dyrker mere sex, end par der sover i pyjamas. Er du alene, kan der blive lejlighed til at røre lidt mere ved dig selv.

6. Feel good-hormoner
er også gode for sexlysten. Du ved bedst selv, hvad der stimulerer dem i dig f.eks. motion og sund kost. Og du behøver ikke leve som veganer, men blot sørge for ikke at spise for meget junk, som tærer på kroppens vitaminreserver. Det samme gør hård motion. Så lad de andre sidde og svede testosteron på spinningcyklen, mens du tager den rigtige cykel hjem. Yoga er heller ikke tosset for sexlysten – koncentration er en god ting at kunne i sengen.

7. Kokken, tyven, hans kone og hendes elsker...

Der er noget med mad og sex. Især forbudte spiser. Så frem med chokoladen – også gerne
den helt sorte og kakaorige, gerne smeltet. Det er blandt andet phenylethylamin, der findes i chokolade, der giver et løft i humøret og sexlysten. Efter sigende har fødevarer med falliske
former en lystgivende virkning, dvs. bananer, gulerødder, asparges og chili. Den øgede svedafsondring og øgede hjerterytme, som chilierne afstedkommer, minder om seksuel ophidselse. Alkohol er omvendt et „socialt glidemiddel”, som fjerner toppen af dine hæmninger, så lysten bedre kan komme til. Men skål ikke for meget, for så smutter evnen til at opnå klimaks.

8. Sæt sex på kalenderen...

... det lyder måske ikke særlig sexet. Men vend lige billedet om: Hvordan ville din form være, hvis du trænede uden spor planlægning? Hvor ofte ville du få dyrket motion, hvis ikke du havde en fast aftale med din løbemakker eller var meldt til spinning hver tirsdag kl. 17? Det samme gælder sex. Sæt derfor kryds i kalenderen – i hvert fald den indre time manager – to-tre gange om ugen. Og med sex mener vi ikke bare med en partner, men også med dig selv. Hvis tanken gør dig for genert, så sæt 30-45 minutter af til at forkæle din krop mindst to gange om ugen. Når du er færdig med dit dejlige bad, har læst en erotisk novelle på nettet og smurt dig ind i en fed kropslotion – så kunne det jo være, at lysten dukkede op.

9. Dyrk din femininitet. Dans, vrik med hofterne, gå til stripdans eller samba. Stripfitness er en ny type hård, fedtforbrændende træning, hvor man bruger stripperens principper og dans. Det er en perfekt mulighed for at få trænet alle muskler i kroppen samtidig med at udforske sin sensuelle, kvindelige side.