Slank for altid
SPONSORERET indhold

Slank for altid

Af: Marie Kaufholz Foto: PR
05. jan. 2011 | Sundhed | ALT for damerne

“En hurtig ret.”

Mikroovnspangasius med æble- og porremix

Ofte anvendes mikroovnen kun til opvarmning af rester, og det er en skam. Især fisk er godt at tilberede i mikroovnen, for her bevares både smag og konsistens.


600 g pangasiusfileter
2 æbler
1 porre
1 spsk. raps- eller olivenolie
Salt og peber
1 dl æblejuice

Halver æblerne, fjern kernehuset, og skær resten i små tern. Rens porren godt, og skær den i tynde skiver. Læg det hele i et ildfast fad, og vend olie og karry deri. Dæk fadet med husholdningsfilm,
og bag det i mikroovnen på højeste effekt i 3 min. Rør lidt rundt, og bag det i yderligere 3 min. – stadig ved højeste effekt. Dup fisken tør med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Rul fisken stramt sammen, og læg den oven på æble- og porremixen. Hæld æblejuice over, dæk fadet til igen, og bag fisken færdig ved højeste effekt i 5 min.

4 personer, 840 kJ pr. portion, GI 13

TIP
Hvis du ønsker en mere cremet konsistens, kan du erstatte æblejuicen med kaffefløde 9 %. Dog skal der røres en lille smule kamutmel i, så fløden ikke skiller.

“En hyggelig ret.”

Chili con carne

Lav gerne en tre- eller firedobbelt portion. Chili con carne kan nemlig helt uden problemer fryses ned.

200 g tørrede røde kidneybønner

8 røde chili

1 helt hvidløg + 5 fed

Et bundt frisk timian

1 spsk. raps- eller olivenolie

500 g hakket oksekød, den fedtfattige

2 løg

3 stængler bladselleri

3 røde peberfrugter

3 grønne peberfrugter

1 dåse hakkede tomater

Salt og peber

Tilbehør:

Creme fraiche og frisk koriander

Bønnerne skal lægges i blød i koldt vand mindst 6 timer, inden de skal tilberedes, men lad dem gerne stå natten over, hvis du har tid til det. Hæld vandet fra, og skyl bønnerne godt, inden de

sættes i kog igen i rigeligt vand tilsat en hel chili, et helt hvidløg skåret over på tværs, et par kviste timian og 1 spsk. salt. Bønnerne skal koge i ca. 1 time, men det kan variere fra producent til

producent, så smag på en bønne efter en times tid for at teste, om den er mør og gennemkogt. Hæld kogevandet fra, og pil chili, hvidløg og timiankviste op, så er bønnerne klar til brug. Varm olien

op i en god stor gryde, og brun kødet af deri. Tilsæt finthakket løg, hvidløg (de 5 fed) og chili (7 stk.), og husk at fjerne kernerne fra chilien, hvis den ikke skal blive alt for stærk. Hak bladselleri og

peberfrugter fint, og svits dem igennem sammen med resten af det, der nu er i gryden. Tilsæt hakkede tomater og 2 tsk. salt. Lad det hele simre over middel varme i mindst 1 time, og gerne 3, hvis du har tiden til det. 10 minutter inden servering blandes bønnerne i kødsaucen, så de lige bliver varmet igennem. Server chili con carne med en skefuld creme fraiche, og tag en bid af mit absolutte

yndlingsmåltid.

4 personer, 1990 kJ pr. portion, GI 12

TIP: Du kan købe røde kidneybønner på dåse. Bare husk, at de skal skylles godt inden brug.