Sunde vaner
Foto: Bulls

Sunde vaner

Slank krop med 5 veje til sunde vaner

Hemmeligheden ved en slank krop er i høj grad viljestyrke. Og den kan heldigvis trænes op, hvis du har de rette strategier til at få dig igennem en sukkerholdig eftermiddag, eller en morgen hvor du igen ikke fik løbet.

Det mener de i hvert fald på sundhedsmagasinet Fitness Magazine, som har luret de bedste strategier til at booste din viljestyrke, som vi har ladet os inspirere af her.

1. Meditation
Når du mediterer opøver du din evne til at træffe kloge valg og til at blive mere bevidst om, hvornår du træffer dem, og hvornår du ikke gør. Det mener Kelly McGonigal, som har en ph.d. fra Stanford University og er forfatter til bogen "The Willpower Instinct".

2. Brug fantasien
Når du vil slanke dig, hjælper det, hvis du forestiller dig, hvor godt det vil føles at trække i de jeans, du ikke kan passe nu. Tænk også på de forhindringer, der står i vejen for dit mål og lav en strategi for, hvordan du vil undgå at lade dig stoppe af dem. Se næste punkt...

3. Slankestrategier
Det er ikke fristelser, der mangler i hverken dagligdagen eller i weekenden. Derfor gælder det om at have en plan klar for at undgå dem, hvis du går efter et hurtigt vægttab. Hvis du fx ikke magter morgenløbeturen fordi, at du har været sent ude, så lav nogle træningsøvelser på stuegulvet i stedet. Hvis du får lyst til chokolade, så spis et lille stykke mørk luksuschokolade frem for en hel plade Marabou.

4. Skift fokus
Det er surt at sige nej til socialt samvær som en fyraftensdrink på grund af en slankekur. Men hvis du skifter fokus fra, at samværet handler om alkohol, til at det handler om venskab, kan du sagtens deltage med en alkohol- og sodavandsfri, sund drink i stedet.

5. Vær din egen bedste ven
Det hjælper sjældent at slå sig selv i hovedet, hvis man ikke får trænet, eller hvis man får spist for usundt. Gjorde en ven det samme, ville du formentlig opmuntre hende til at komme op på hesten igen. Prøv at gøre det samme med dig selv, lyder opfordringen i Fitness Magazine.

Kilde: Fitness Magazine