TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

grin slanker
Foto: Getty Her får du svar på, hvorfor det er godt for din sundhed at grine og smile hver dag.

Smil og grin er slankende

Grin slanker + andre gode grunde til at trække på smilebåndet

Der er mange gode grunde til at trække på smilebåndet – det virker nemlig også slankende.

Træk på smilebåndet og tab dig i vægt! Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ny forskning fra Tyskland viser, at når vi smiler, påvirker det hjernen og humøret, så vi i stedet for at overspise nøjes med en tilpas mængde.

I forsøget deltog 60 unge kvinder. De blev inddelt i to grupper: Gruppe A og B. De skulle alle sammen læse en tekst højt, hvor indholdet var skrevet med brug af bestemte vendinger og konkrete beskrivelser, der aktiverede kvindernes trang til mad, slik og kager. Gruppe A skulle smile samtidigt med, at de læste teksten højt, hvorimod Gruppe B skulle rynke panden under højtlæsningen.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du grine oftere

Forskerne fandt ud af, at når smilemusklerne ved mund og kinder blev brugt i Gruppe A, forebyggede det trangen til mad, slik og kager. Men for Gruppe B var det anderledes. De rynkede bryn under højlæsningen førte til en markant større madtrang. Forskerne fandt desuden ud af, at virkningen var endnu større hos trøstespisere. De forsøgsdeltagere, som var trøstespisere, havde langt mindre trang til søde sager, når de trak på smilebåndet under højtlæsningen, og de fik også langt mere trang til mad, hvis de sad og rynkede brynene imens. Forskerne konkluderer ud fra forsøget, at vores ansigtsmimik påvirker visse centre i hjernen.

Udover at virke slankende, giver smilet os også et bedre forhold til andre. Man siger jo, at smilet er den korteste vej mellem to mennesker. Der er god grund til at smile, for solen er der altid, selv hvis den gemmer sig bag et par skyer, så husk at smile:

  • … til dig selv i spejlet om morgenen og i løbet af dagen
  • … til andre – de vil som regel smile tilbage til dig
  • … når du tænker på mad eller læser opskriftsbøger, for det virker rent faktisk slankende.
Se, hvad vi ellers skriver om: Vægttab og Hjernen