Sunde tips: Drik superbær
Foto: Alamy Indtag de sunde bær i en lækker smoothie.

Acaibær

Sunde tips: Drik superbær for din sundhed

Disse superbær fra Amazonas jungle er både gode for din sundhed - og reducerer rynker, i hvert fald ifølge nogle eksperter.

De små acaibær indeholder nemlig cirka 10 gange så mange antioxidanter (dem, der hjælper mod bl.a. rynker) i sammenligning med f.eks. rødvin, fibre, omega-6 og omega-9. Desværre smager bærerne ikke særligt godt, men det har et dansk firma fundet løsningen på. De har blandet bærrene med friskpresset appelsinjuice, hvilket smager virkelig godt.
Acai juice, Acaiacai.dk, 280 kr. for otte stk.

Tæningsabstinenser
Et nyt dansk studie fra Syddansk Universitet har fundet ud, at folk der træner meget ikke bare bliver afhængige af træningen, de får på samme måde som alkoholikere abstinenser, når de ikke træner. Når de ikke kan komme til at træne bliver de rastløse, frustrerede og føler skyld, hvilket minder meget om de psykologiske symptomer, som alkoholikere oplever.Symptomerne på træningsafhængighed er ifølge Mia Beck Lichtenstein, der står bag undersøgelsen, at træning er med til at regulere dit humør, og at træning er svaret på alting, samtidig med, at man aldrig er helt tilfreds med, hvor meget man får trænet.
Kilde: Videnskab.dk


Kære dagbog
De fleste af os holdt op med at føre dagbog, da vi blev voksne. Men det er ikke nødvendigvis en god ide. At føre dagbog er en af de mest effektive måder at få tænkt sine følelser igennem på, og at få skrevet dem ud er et værktøj, som også mange psykologer bruger på deres patienter. Tanken bag er, at det bl.a. kan hjælpe med at stoppe de tanker, der har det med at gå i ring inde i hovedet, det man også kalder for ruminering, hvor man bliver ved og ved og ved med at tænke på det samme, hvilket gør at man bliver fastlåst i dem. Ved at skrive dem ud, kan man bedre forstå dem og får placeret dem et andet sted. Det virker, desværre, ikke bare at gøre det en enkelt gang, men hvis man skriver 10 minutter om dagen i en måneds tid, skulle det kunne give resultater.
Kilde: Psychology Today

LÆS OGSÅ: 4 råd til dig der løber i sommervarmen