Sundhedsredaktøren anbefaler: Sådan spiser du sundt i sommer
SPONSORERET indhold

Sådan spiser du sundt i sommer

Christina Bølling fortæller, hvilke fødevarer du skal holde dig til i sommermånederne for, at din krop har det bedst.

Af:: Christina Bølling
19. jul. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

Rød peber
Peberfrugt er sprængfyldt med vitaminer, mineraler og gavnlige plantestoffer, der blandt andet har en beskyttende virkning mod både kræft, forkølelse og kalkmangel. Rød peber indeholder op til 4 gange så højt et indhold af C-vitamin som appelsiner og andre citrusfrugter, som vi normalt forbinder med hovedkilder til C-vitamin. Blend den røde peber med, når du laver en smoothie eller spis den rå. Uhhm.
Kilde: Fitnews.dk

Spis dig slank
Det bedste råd mod sult under et vægttab er at spise sig slank. Spis en kost, der sender gode mæthedssignaler til hjernen, og spis nok mad. Sørg for at spise konkrete måltider cirka hver tredje time, det stabiliser din sult. Hav fokus på fiberrige produkter, grøntsager, fuldkornsprodukter, bælgfrugter – og sats på de mættende proteiner fra fisk og fjerkræ, nødder, skyr, bælgfrugt. Forkæl dig selv med sundt fedt hver dag fra f.eks. nødder, kerner, gode olier, avokado og oliven.
Kilde: Christina Bendix, diætist og indehaver af Lyngby Kostklinik, Lyngbykostklinik.dk

Boost din hjerne med bær
Jordbær og blåbær holder din hjerne i form. Så kort kan det siges – og sådan siges det faktisk i et studie fra University of Baltimore i Maryland, USA. Her fik en række forsøgsrotter en diæt baseret på de to bærtyper i en periode på to måneder. Forskerne fandt, at dyrenes hjerner herved blev mere modstandsdygtige overfor aldrende processer og de mekanismer, der tillader genbrug af et skadende protein, der gør hjernen mere udsat for sygdomme som Parkinson og Alzheimers. Godt, det er sommer!

LÆS OGSÅ: Bikiniklar - Tab 3 kilo på 2 uger