Ny undersøgelse: Tab dig ved at drikke mælk
Foto: Bulls

Ny undersøgelse: Tab dig ved at drikke mælk

Vil du gerne tabe dig og kan du tåle mælk, så er det måske ikke en dårlig idé at bunde et par glas hver dag.

Ifølge en ny undersøgelse, der over 2 år har fulgt voksne mennesker på kur, taber du dig mere, hvis du drikker mælk, end hvis du ikke gør.

De personer, der medvirkede i undersøgelsen, og som drak mindst 2 glas mælk dagligt, tabte sig i gennemsnit 5,5 kilo mere end de andre - uanset hvilken kur eller diæt de var på.

Mælk mætter

Forklaringen i forbindese hermed lyder, at mælk giver en mættende fornemmelse, og dermed bevirker, at du spiser mindre og heller ikke falder så nemt i fælden med søde sager eller fastfood, når kroppen går sukkerkold.

Andre positive sidegevinster ved at drikke mælk er desuden, at det indeholder værdifulde D-vitaminer, som bl.a. holder dine knogler sunde og stærke og også spiller en rolle i at modvirke kræft, da de i princippet fungerer som dit immunforsvars batteri. Proteinindholdet i mælk er også med til at opbygge muskler.


Bonusinfo: I Danmark anbefaler man, at børn såvel som voksne drikker ½ liter mælk dagligt.Tip: »Klik dig videre her og se amerikanske kendisser med mælkeskæg

Kilde: Aolhealth.com, Videnskab.dk, Netdoktor.dk

Sådan er undersøgelsen lavet

Mælks sammenhæng med vægttab er blevet belyst gennem en 2 års undersøgelse af mere end 300 mænd og kvinder i alderen 40-65 år på forskellige slankekure. Undersøgelsen er publiceret i »American Journal of Clinical Nutrition.