Ruths spa hotel på gl. Skagen
Foto: Ib Helles Olesen m.fl.

Ruths spa hotel på gl. Skagen

Kom helt ned i gear: Miniferie i Skagen

Nogle gange kan en weekend det helt rigtige sted have lige så stor effekt på krop og sjæl som en hel uges ferie. Tag med på spaophold på Ruths Hotel i Gl. Skagen, og kom helt ned i gear.

Hybenroser, marehalm og bløde, sandklitter − og så lige et badehotel med udsigt til det hele …
Jeg er taget på et døgns spaophold i Gl. Skagen på det legendariske Ruths Hotel, hvor stemningen og stilen stadig emmer af dansk badehotel anno 1910 med hvidlakerede møbler, kurvestole og stoffer i sarte, grå og blå toner, men tilsat alle moderne bekvemmeligheder som store senge, designlamper og lækre badebeværelser. Her er også bibliotek, spisesal og store paraplyer til låns, hvis vejret skulle vise sig fra dén side.

En anden vigtig detalje er de bløde, hvide morgenkåber og tilhørende badesko, som giver fri adgang til den lille Ruths Wellness, hvor du kan styrketræne, gå i sauna og dampbad eller svømme i det indendørs terapibassin og lade hårde vandstråler massere de ømme skuldre − eller du kan slænge dig på en liggestol og bare kigge på den smukke natur og lade tankerne fare.

SE OGSÅ: Stor guide til New York: Her skal du spise, træne og shoppe

FORKÆLELSE AF ALLE SANSER
En ferie eller nogle fridage i Gl. Skagen, som ligger fem kilometer fra Skagen by, er en ferie med fokus på kærligheden til roen og naturen. Om sommeren er det oplagt at begynde dagen med en dukkert i Vesterhavet, som ligger få skridt fra hotellet eller hoppe med på en yogaklasse, som holder til i Redningshuset overfor hotellet.

Jeg er helt vild med at gå ture langs havet tidligt om morgenen, hvor alt synes rent og uberørt, og man kan have stranden helt for sig selv og bare nyde lyden og synet af bølger, der skyller op over stenene. Det giver en helt særlig følelse af ro indeni, der er et rigtig godt udgangspunkt for den kommende 1½ times Ladies Special, som er en del af den wellnesspakke, som jeg har booket hjemmefra.

SE OGSÅ: Dit ansigt afslører alt om din sundhed

Mine fødder er trætte, hovedbunden tør og ansigtet ditto, men ”det skal jeg nok rette op på”, lover min kompetente behandler Gitte Madsen, da jeg ligger på den bløde, varme briks i spaen.
Fødderne får en blid og varm afvaskning og tilført olie, og herefter er turen kommet til ansigtet. Huden bliver renset og peelet ad flere omgange med produkter fra franske Darphin, får en dybderensende maske, fugtgivende serum og via liftingmassage tilført nærende cremer i noget, der føles som en dejlig, lang uendelighed.

Til sidst bliver hovedbunden løsnet med en blid massage, og jeg er klar til at blive sendt ud i virkeligheden i en ti år yngre udgave − eller rettere, sådan føles det i hvert fald. Afslappet, rolig og med et sundt og glødende ansigt. Og måske endda med lidt færre rynker, end da jeg kom.

SE OGSÅ: fit tester: Mascara

FRANSKE FRISTELSER
Maden er noget helt særligt på Ruths Hotel, og stedet har både en gourmetrestaurent og et brasserie, så er du til en luksusmadoplevelse med menuer primært baseret på fisk og nordiske råvarer, kan du med fordel booke bord i Ruths Gourmet.

Men har du mere lyst til afslappet og autentisk fransk hverdagsmad, er det på Ruths Brasserie, du skal nyde middagen. Her er ingen duge på bordene, folk kommer bare forbi og sætter sig i det hyggelige lokale med levende lys, og hver dag serveres en trerettersmenu til 395 kr. Men du kan også bare bestille en salat med gedeost, en gang muslinger med frites og så måske creme brulé til dessert. Det smager alt sammen rigtig godt, rigtig fransk og rigtig meget af ferie.

Med maven fuld af mad er det tid til en sidste aftentur til havet, hvor jeg når at se månen og tusind stjerner lyse horisonten op, inden jeg træt trasker tilbage til badehotellet, lægger hovedet på puden og falder i en dyb og lang søvn.

SE OGSÅ: Sund mad med friske krydderurter

24 TIMER I ZEN
Der er ikke noget som duften af nybrygget kaffe og en solid morgenmad, man ikke selv har lavet. I spisesalen serveres der hver morgen friskpresset appelsinjuice, omelet efter eget valg og en stor buffet med franske og lokale specialiteter − og brød fra eget bageri ikke at forglemme.

Jeg sidder meget længe i restauranten og nyder den særlige atmosfære af glade mennesker, raslende aviser og klirrende kopper og glæder mig over, at det er muligt at blive et (næsten) nyt menneske på et døgn.
Når også at tænke, at jeg lige vil ned til havet en sidste gang og blive blæst igennem − og måske nå et par baner mere i det lune terapibassin inden tjek-ud. Men jeg kunne jo også vælge at blive. Og helst meget, meget længe.

SE OGSÅ: 15 tips, der strammer op, renser ud og giver energi

GÅ IKKE GLIP AF

1. GÅ- OG LØBETURE: I Gl. Skagen befinder du dig i noget af Danmarks smukkeste natur, så hop i løbeskoene, og følg hotellets 2,5- eller 5 km-rute, der bringer dig igennem det smukke landskab med frit udsyn til himmel, hav og klitter. Og husk: Det er tilladt at stoppe op og nyde udsigten.

2. NYD KULTUREN: Hvis du ikke allerede har besøgt Skagen Museum og Anna og Michael Anchers hus, så brug nogle timer på at opleve, hvordan kendte kunstnere som P.S. Krøyer, Holger Drachmann og ægteparret Ancher malede og levede blandt de lokale skagboer for mere end 100 år siden.

3. SLUT AFTENEN: Med at gå ned til Solnedgangspladsen, hvor der er tradition for, at feriegæster og de lokale skagboere mødes ved ishuset for at se den glødende orange sol forsvinde i Vesterhavet.

SE OGSÅ: 3 kvinder: Her er vores sunde rejsetips

SE OGSÅ: 12 myter om antiage: Hvordan holder du dig ung og spændstig?

Luksus på toppen af Danmark

Stedet: Ruths Hotel har 5 stjerner, 52 værelser og ligger i fantastisk natur med udsigt til vand, klitter og de karakteristiske gule Skagenshuse.
Pris: Du kan med fordel vælge en af stedets såkaldte ”pakker”, f.eks. Gl. Skagen Oplevelsen med overnatning, adgang til wellness, 2-rettersmenu og morgenbuffet fra 999 kr. pr. person. Eller nyd Spa Oplevelsen, som fit living testede, med overnatning, morgenbuffet, 1½ times wellnessbehandling og morgenbuffet fra 2.495 kr. pr. person.
Behandlinger: Du kan forkæle dig selv med en lang række behandlinger i Ruths Wellness, f.eks. kropspeeling, 30 min., 475 kr., hot stone massage, 45 min., 675 kr. og ansigtsbehandling, 1 time, 750 kr. Se mere på ruths-hotel.dk
Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide