Tina Nikolaisen

Foto: Klaus Rudbæk Tina Nikolaisen, 46, er chefredaktør på ALT for damerne. Mød hende til årets kvindeløb.

Tina Nikolaisen: "Løbeturen er redningen for mig, når jeg har brug for ny energi"

Tina Nikolaisen løber fire-fem gange om ugen godt hjulpet på vej af sin hund, som er lige så glad for de raske løbeture.

– En løbetur er redningen for mig, når jeg har brug for ny energi, for at tænke klart, for at få noget frisk luft og for at komme lidt væk fra hus og rutiner. Det er et break i hverdagen.

– Jeg løber de fleste ture om morgenen sammen med min bedste løbemakker, min labrador. Det kan han godt lide, og selvom jeg ikke er udpræget morgenmenneske, så synes jeg, det er den bedste måde at starte dagen på. Han skal alligevel ud, og med en kort løbetur bliver jeg frisk, inden dagen går i gang. En ekstra bonus er, at jeg bliver fri for at skulle tænke på motion, når jeg kommer hjem. Om eftermiddagen kan jeg finde på at diskutere med mig selv, om jeg nu virkelig skal ud og løbe, og om det ikke er bedre at vente til efter jeg lige har ordnet et eller andet, eller til efter aftensmaden, eller efter … Hunden skal ud, og så kan jeg lige så godt tage løbeskoene på. Han er en god motivationsfaktor på den måde.

Tilmeld dig Alt for damernes Kvindeløb 2018

– Jeg løber fire-fem gange om ugen, og jeg løber ikke så langt. Nogle gange tre kilometer, andre fem eller måske syv. Jeg har før løbet maraton og lange løb, men jeg har ikke længere noget, jeg skal bevise for mig selv på den front. Det er parkeret. Jeg synes, det dejlige ved at løbe er, at jeg kommer ud og får frisk luft og får set mig lidt omkring. Når man løber kommer man ud i naturen i al slags vejr – jeg løber også i frostvejr, og jeg er vild med det.

– Jeg dyrker Yin yoga ved siden af løb, og måske er det noget, der kommer med alderen, men jeg synes, at min krop har brug for mere nursing end før, og der er yogaen sindssygt god. Selvom det lyder blidt, så er Yin yoga megahårdt, fordi man skal holde nogle stillinger i op til fem minutter. Man får arbejdet meget med bindevævet, og det er rigtig godt i kombination med løb. Kun at løbe ville være for hårdt og give stive lemmer.

LÆS OGSÅ: Derfor er løb så sundt for kvinder

– Hvis jeg skal komme med en anbefaling til nye løbere, så er det at gå! Begynd med at gå nogle ture i et raskt tempo. Jeg har talt med mange, som tror, at de ikke kan løbe og derfor får sat nogle barrierer op for sig selv. Man skal ikke tro, at man skal sætte rekorder eller overhale de andre på stien fra dag et. Fjern barriererne, og begynd langsomt. Hvis man kan gå tre kilometer i et hurtigt tempo, så kan man også løbe tre kilometer. Find en makker at gå/løbe med, så er du sikker på at komme af sted. 

Mød Tina Nikolaisen til Alt for damernes Kvindeløb. Se hvor og hvornår på Kvindeloeb.alt.dk

Tina Nikolaisens bedste løbetip

Find en løbemakker, så der er en, der venter på dig, og du ikke skal diskutere med dig selv, om du skal af sted eller ej. Løb med en veninde – eller med hunden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Alt for damernes kvindeløb og Løb