tømmermænd
Foto: Getty Kur mod tømmermænd

Sådan undgår du de grumme tømmermænd

Michelle Kristensen giver dig sin bedste kur mod de onde tømmermænd.

Okay, nu siger jeg lige noget totalt sundhedsukorrekt: Jeg ELSKER at være fuld! Ikke hver dag, selvfølgelig, men sådan en lørdag aften med veninderne, hvor sjusserne er ekstra gode, stemningen høj, og festen fortsætter til langt ud på natten. Elsker det! Til gengæld HADER jeg tømmermændene. Medmindre... at jeg hiver mit ældgamle trick frem!

LÆS OGSÅ: Hvad sker der i kroppen, når du har tømmermænd?

Da jeg boede hjemme og som studerende, havde jeg altid løbesko med i håndtasken, når jeg tog til fest. Dels var de rare at have ved hånden, når stiletterne begyndte at klemme. Men de var især gode at have, når jeg skulle hjem. Jeg lavede nemlig altid tricket med at løbe hjem fra byen. Ja, du hørte rigtigt. Lige meget hvor fuld jeg var, så snørede jeg skoene og løb de godt 2-3 km. hjem. Jeg syntes selv, at jeg løb utrolig godt, når jeg var fuld. Benene fløj afsted under mig, og næste morgen vågnede jeg altid op uden tømmermænd og uden hovedpine. Dog indimellem også med et par skrammer efter et knap så kønt styrt under den natlige løbetur.
Det er langt tid siden, jeg har brugt det gamle løbetrick, og selvom det virkede dengang, så er det nok lige lovlig frisk (og farligt) at tage op nu, hvor jeg for længst har passeret teenagealderen. Men hvordan kan jeg så undgå de irriterende tømmermænd?

LÆS OGSÅ: Hvad sker der i kroppen, når du drikker alkohol?

 Det kloge (og lidt kedelige) råd er, at jeg bare skal lade helt være med at drikke. Og faktisk sker det heller ikke så ofte, da jeg tit har bootcamps i weekenden. Desuden er jeg som sagt virkelig dårlig til at have tømmermænd. Men når jeg endelig beslutter mig for, at nu skal det være, så har jeg fundet ud af, at holder jeg mig til lyse alkoholtyper som hvidvin, vodka, gin og snaps, der indeholder knap så mange giftsto‹er som mørk alkohol, så kan jeg stadig få noget ud af dagen derpå. Måske det samme (eller et helt andet) trick virker for dig? Det håber jeg, for selvom det jo – som jeg også startede med at sige – er ret sundhedsukorrekt at drikke sig fuld, så tror jeg altså på, at det er ret vigtigt for den sociale sundhed indimellem at tage en god aften i byen med sit favoritselskab. Og så kan du jo altid danse natten lang og få svedt nogle promiller ud på dansegulvet.

Godt makkerpar
Efter en nat med mange sjusser er din krop med stor sandsynlighed dehydreret, og blodsukkeret lavt. Snup en kokosvand med gode elektrolytter i og en limonade til at få sukkerindholdet i kroppen op. 

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du sund gennem julen

LÆS OGSÅ: Spis dig til en bedre søvn med disse 5 fødevarer

LÆS OGSÅ: Sund morgenmad: Det spiser sundhedseksperterne

Se, hvad vi ellers skriver om: Tømmermænd, Alkohol og Michelle Kristensen