Træn den dybe vejrtrækning fra Hendes Verden

Foto: Lotte Paarup, www.denintelligentekrop.dk.

Træn den dybe vejrtrækning fra Hendes Verden

Træn den dybe vejrtrækning

En god vejrtrækning påvirker ikke alene vores fordøjelse, forbrænding og energiniveau.

En god vejrtrækning påvirker ikke alene vores fordøjelse, forbrænding og energiniveau. Åndedrættet har også betydning for bl.a. evnen til at tackle stress, en god nattesøvn og et afbalanceret nerve- og hormonsystem, som også er så vigtig for at vi kan tabe os og holde vægten, fortæller Lotte Paarup i bogen „Åndedrættet – stress, søvn og slank”.

Her får du en øvelse til at træne dybe vejrtrækninger:


Læg dig på ryggen med den ene hånd på maven og den anden på siden af kroppen lige over taljen (så du kan mærke, hvad der sker, når du ånder hhv. ind og ud).


Lig og slap af, træk vejret så dybt som muligt – og mærk hvordan maven bevæger sig. På indåndingen løftes den, og på udåndingen sænkes den igen. 
Træk vejret dybt ind og mærk (med en hånd på maven og en i siden) hvordan åndedrætsmusklen sænkes, så lungerne får plads til at udvide sig, mens bugindholdet presses nedad og udad.


På udåndingen løfter åndedrætsmusklen sig igen, og bugindholdet falder tilbage på plads.


Koncentrer dig om at trække vejret dybt, dybt, dybt! Du skal ikke spænde i mavemusklerne, kroppen slapper helt af, det er kun åndedrætsmusklen (mellemgulvet), der arbejder.


Fokuser også på din udånding - lad al luften sive ud hver gang, så undgår du at blive svimmel og får en langt bedre indånding. Lad gerne udåndingen vare lidt længere end indåndingen.

Læs mere om det sunde og slankende åndedræt og hent en gratis lydfil med øvelser på http://www.åndedrættet.nu/

Se, hvad vi ellers skriver om: Fordøjelsen, Forbrænding, Træningsprogram og Vejrtrækning