Trine Rosenkjær
SPONSORERET indhold

Trine tabte 48 kilo: Nu vil jeg hjælpe andre til et lettere liv

Trine Rosenkjær begyndte at trøstespise, da hun var 12. Først da vægten viste 120 kilo, slog hun bremsen i. Det virkede, og hun fandt tilmed sin levevej: At inspirere andre til at gøre det samme.

Af: Kirsten Winding Foto: Heidi Lundsgaard
08. jun. 2021 | Sundhed | Hjemmet

Når man møder Trine Rosenkjær, 29 år, er det svært at forestille sig, at hun for ti år siden vejede 120 kilo. Hun er i dag 48 kilo lettere og tager smilende imod os i sit nyindrettede kontor. Hendes vægttab har inspireret hende til at blive kostvejleder, og i dag lever hun af at hjælpe andre med at tabe overflødige kilo, samtidig med at hun inspirerer dem til en sundere livsstil. Men ældre billeder af hende lyver ikke, og det var netop et foto, hendes søster viste hende, da hun var 20 år, der fik hendes egne alarmklokker til at ringe.

"Pludselig så jeg mig selv, som jeg virkelig så ud, jeg fik simpelthen et chok", fortæller Trine.

Billedet er fra en sommerdag i 2012, hvor hun sidder på en strand. Det er varmt, og hun har sommertøj på.

"Normalt pakkede jeg mig ind i store gevandter, der skjulte mine 120 kilo. Men pludselig kunne jeg se, hvor galt det faktisk var", beretter hun.

På det tidspunkt havde hun trøstespist i over 10 år, og det var der masser af grunde til. Hendes forældre blev skilt, da hun og hendes søster var små, og hun så kun sin biologiske far hver anden weekend. Til gengæld blev hun nært knyttet til sin stedfar, Per, som led af en alvorlig lungesygdom. Da Trine var 11, fik han transplanteret en ny lunge, men den ville ikke fungere i hans krop, så han døde halvandet år efter operationen.

"Min mor gik helt ned psykisk over det, så det var næsten som at miste to forældre på en gang", fortæller Trine.

Hendes mor blev ved med at have det dårligt, og hun og hendes søster klarede stort set sig selv. Deres bedsteforældre var søde til at hjælpe dem og være der for dem, men de blandede sig ikke i, at Trine tog på.

"Jeg anede simpelthen ikke, hvad der var sundt og usundt, og samtidig var jeg jo rigtig ked af det", forklarer Trine.

Læs også: Sofie Buus: ”Jeg har droppet slankekursmentaliteten”

trine_2.jpg
 Da Trine så sig selv på dette billede, blev det startskuddet til hendes væg

Gemte følelserne

Selv om Trine blev valgt sidst til idræt, og fyrene ignorerede hende eller droppede hende efter kort tid, viste hun ikke sine følelser.

"Jeg blev rigtig dygtig til at gemme mine følelser langt væk. Kun søde sager gav mig et kort øjebliks lykke", indrømmer hun.

Da hun var 21, rejste hun til Tyrkiet for at arbejde på et rejsebureau i et år, og da hun kom hjem, havde hun tabt 12 kilo.

"Jeg havde ikke gjort noget særligt for at tabe mig, så det kom helt bag på mig, at det var sket. Det skyldtes udelukkende, at jeg havde bevæget mig mere og spist sundere. Jeg havde simpelthen ikke haft tid til at sidde på sofaen og spise", fortæller hun.

Det inspirerede hende til at begynde at lægge sine vaner om. For hvis hun kunne tabe 12 kilo, kunne hun jo også tabe flere. Hendes venindes kæreste, Rasmus, var kostvejleder, og han tilbød at hjælpe hende. Hun blev prøvekanin for hans teorier, og de virkede.

"Han fik mig til at indse, at jeg mishandlede min krop med al den usunde mad, og at det var op til mig selv at vælge, om jeg ville være god ved mig selv, også igennem det, jeg spiste", forklarer hun.

Hun begyndte at træne tre gange om ugen, og kiloene raslede af.

"Jeg blev så grebet af det, at jeg nogle gange stod op klokken fem for at træne, inden jeg tog på job", beretter hun.

Med Rasmus’ hjælp smed Trine de næste 20 kilo, og derefter var det ikke noget problem for hende at fortsætte med at tabe sig uden hjælp.

"Jeg lavede min egen kostplan og fulgte den", fortæller Trine.

Læs også: "Jeg tænkte, at der måtte være andre end mig, der havde de samme udfordringer"

trine_3.jpg
Trine nyder at lave sund mad som for eksempel skyrboller.

Tabte sig langsomt

Det tog hende seks år at tabe 48 kilo, og det var helt ok.

"Det er ikke sundt at tabe sig alt for hurtigt, men nu er jeg landet et sted, hvor jeg har det rigtig godt med mig selv", siger Trine, som i dag vejer 72 kilo.

I løbet af de seks år har Trine mødt masser af mennesker, som har spurgt hende, hvad hun gjorde for at tabe sig og holde vægten. Hun opdagede, at hun godt kunne lide at formidle den viden, hun havde fået, og at hun også var god til det. Så det var oplagt, at hun tog en uddannelse til kostvejleder. Hun blev færdiguddannet i december 2020, og selvom det var midt under coronakrisen, har hun allerede klienter. 

"Jeg vejleder en del online, og når der ikke er corona, møder jeg folk og fungerer også som personlig træner. Det rygtes hurtigt, at jeg har fat i noget, der virker", fortæller Trine.

Under sit studie har Trine også haft klienter, det er nemlig nødvendigt at have nogle at øve sig på, forklarer hun.

En af dem er Sofie Hvidtved, som har tabt 17 kilo ved Trines hjælp.

"Det gør mig helt høj at kunne hjælpe andre. Det betyder jo, at det hele pludselig giver meget mere mening, og at mine erfaringer kan bruges til noget", forklarer Trine glad.

Undervejs har hun også fundet kærligheden. I dag bor hun sammen med sin kæreste, Carsten, som hun har kendt, siden hun var 15. Selvfølgelig er det skønt, pludselig at blive opfattet som attraktiv og ikke længere at være den, der bliver valgt fra.

"Men det er også rart, at han har kendt mig, da jeg var overvægtig, og at han kender hele min historie. At han holder af mig, både som den jeg var før, og den jeg er i dag", smiler Trine.

TrineRosenkjær_1.jpg
Sofie Hvidtved har tabt 17 kilo takket være Trines hjælp. Se også Trinerosenkjaer.dk

Anbefalet til dig