TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Foto: Getty Images Der findes mange sjove typer i fitnesscenteret.

12 typer du møder i et fitnesscenter

Dit lokale fitnesscenter rummer mange sjove typer. Kan du genkende dig selv?

Når du bevæger dig ned i fitnesscenteret bliver du ikke kun mødt af svedig lugt og farverige drikkedunke: Det kan også være lidt af et studie i mennesker.

For alle har hver deres særegne træningsstil, som nogle gange kan være underholdende for os andre at se på.

Vi har fundet 12 stereotyper, du møder i et fitnesscenter – og måske kan du genkende dig selv i en af dem?

1. Prusteren

”Waaaah”, ”uuurgh”. De høje lyde kan høres over hele fitnesscenteret. For når ’prusteren’ træner, skal ingen være i tvivl om, hvor hårdt det er. Derfor udbryder denne person regelmæssige brølelyde i takt med sine øvelser.

Du finder typisk ’prusteren’ ved vægtmaskinerne – gerne én, hvor han (eller hun) rigtig kan få pumpet sine brystmuskler.

2. Badesandalen

De fleste af os hopper i træningsskoene, når vi skal en tur i fitness, så vi er klar til løbebåndet, crosstraineren eller andre maskiner, vi kan få pulsen op på. Men ikke alle. Ind imellem møder du ’badesandalen’, der typisk kommer i fitness for udelukkende at løfte tunge vægte.

Derfor går vedkommende nærmest demonstrativt rundt i klipklappere eller H2O-badesandaler. For ingen må tro, at de nogensinde skal i nærheden af et løbebånd.

Du finder ’badesandalen’ ved de tunge vægte, hvor der bliver bænket hundredevis af kilo.

3. Gossip girls

Det er altid hyggeligt at træne med en veninde – især hvis man kan komme helt udenom at træne. Det er der tydeligvis mange piger, der har fundet ud af, og det kan ses i træningscenteret.

Her finder du ofte mindre grupper af veninder, der står og hænger ud mellem maskinerne, mens de vender verdenssituationen, og hvem der kyssede hvem til gymnasiefesten i fredags.

Du finder ’gossip girls’-gruppen lænet op ad stepmaskinen, som de hver halve time skiftes til at tage et par trin på.

4. Den uvaskede

Det er umuligt at ignorere det, hvis du pludselig får ’den uvaskede’ som sidemand i træningscenteret. Denne person har trukket tøjvasken lidt for længe, og møder derfor typisk op i en gammel t-shirt med gule skjolder under armene.

Situationen kan være en ildelugtende affære, og det kan derfor være en god idé at holde dig lidt på afstand, hvis du er sart overfor kropslugte.

Du finder ’den uvaskede’ på ben-pressen, hvor der bliver pumpet godt igennem.

5. Fashionistaen

Når du ligger midt i en svedig omgang mavebøjninger, er der næsten ikke noget mere selvtillidsdræbende end ’fashionistaen’. Hun har fuld krigsmaling, lækkert træningstøj og ikke en dråbe sved på panden.

Det er svært at sige, om hun ser så godt ud, fordi hun simpelthen ikke træner særligt hårdt, eller om hun bare er født med gener, der gør, at sveden ikke pibler frem nogen steder.

Du finder ’fashionistaen’ i mellemgangene, hvor hun stroller rundt i håb om, at nogen ser hendes flotte træningssæt.

6. Turtelduerne

Det kan virke lidt upraktisk, men for turtelduerne er det altså nødvendigt at holde i hånd gennem hele træningen.

De laver mavebøjninger i takt og skal jævnligt give hinanden et lille kys mellem øvelserne. Og så ænser de ikke, om der er mennesker omkring dem, fordi de simpelthen er så forelskede.

Du finder ’turtelduerne’ på hver deres romaskine. Her kan de både få trænet, men også let nå over og røre ved hinanden, når det er nødvendigt.

7. Duracell-kaninen

Du troede måske ikke, at det var muligt at løbe 16 km. i timen – men dét er det for Duracell-kaninen.

Personen tonser afsted i næsten overmenneskeligt tempo, og bagefter står den på pull-ups så hurtige, at du næsten ikke tror dine egne øjne.

Du finder ’Duracell-kaninen’ på løbebåndet – og du kan høre de tunge bump på lang afstand, når personen rammer løbebåndet med fuld kraft.

8. Instagrammeren

’Instagrammeren’ sørger for at have telefonen ved hånden hele tiden. For det er vigtigere at billeddokumentere ALT, end rent faktisk at træne.

Denne person holder mange pauser, fordi der skal tages billeder mellem hver øvelse, og er ikke genert, når det gælder om at tage en ”sweaty-selfie” eller filme deres perfekte squat.

Du finder ’Instagrammeren’ i nærheden af centerets store spejle, hvor personen er i gang med at tage et lækkert billede af sin stramme mås.

9. Udstrækkeren

Det er svært at vurdere, om denne person rent faktisk laver noget aktivt, eller om vedkommende bare sidder ovre ved ribberne og strækker sine lægge.

’Udstrækkeren’s bedste ven er foam-rolleren, der ihærdigt bliver brugt til at sidde på, rulle sig hen over eller kaste mere eller mindre tilfældigt rundt med.

Du finder ’udstrækkeren’ i udstrækningsområdet ved ribberne eller spejlene – selvfølgelig i selskab med en foam-roller.

10. Outsideren

Nogle personer udstråler virkelig, at de absolut ikke har lyst til at træne. De er udelukkende taget i fitnesscenteret, fordi de føler, at samfundet forventer det af dem, eller fordi de har spist for meget brun sauce til jul.

’Outsideren’ vender det hvide ud af øjnene, når de stiger op på crosstraineren, og du kan se dem falde demonstrativt tilbage på måtten efter et par få mavebøjninger.

Du finder ’outsideren’ på crosstraineren – for det er den træningsmaskine, hvor det er lettest at snyde sig til ikke at lave så meget, og det er et klart plus for outsideren.

11. Nybegynderen

Vi har alle sammen været der på et tidspunkt: Den første gang i fitness.

Denne person trykker forvirret på alle knapper, når de skal have løbebåndet i gang – og får kastet sig ud i nogle meget kreative øvelser, når de forsøger at finde ud af, hvordan man bruger en pilatesbold eller en træningselastik.

Du finder ’nybegynderen’ lidt over det hele. For personen kan ikke rigtig beslutte sig for, hvad der er bedst at give sig til og går derfor hvileløst rundt fra maskine til maskine.

12. Svederen

Der er typen, der sveder, når de træner – og så er der typen, der ligner vandrutsjebanen på Bakken efter ti minutter på løbebånd.

Du kan altid se, hvilke maskiner ’svederen’ har brugt, fordi der ofte er en lille vandpyt under dem eller et vådt numsemærke på sædet.

Du finder ’svederen’ i nærheden af den store svedpøl på gulvet. Den befinder sig ofte lige under en træningscykel.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lister og Træning