sponsoreret indhold
Ud af vinterhulen: Styrk immunforsvaret
SPONSORERET indhold

Ud af vinterhulen: Styrk immunforsvaret

Der er mange, der gerne vil styrke immunforsvaret, men ikke ved, hvor de skal begynde. Her er 8 gode bud til, hvad du kan gøre for at booste dit immunforsvar.

Foto: Getty Images
31. mar. 2022 | Sundhed

Vinteren kan være hård ved kroppen med forkølelse og mørke dage, så nu forårssolen titter frem, og der er mere energi til at passe på kroppen, så brug den på at styrke dit immunforsvar. Med kosttilskud og gode rutiner kan du nå langt! Her er 8 bud på, hvordan du kan styrke dit immunforsvar.

Det naturlige valg af kosttilskud: Duolaccellbiotech_duolac.jpg

Mælkesyrebakterier findes naturligt i din mave og dine tarme, og spiser du dagligt mælkeprodukter og fermenterede grøntsager, får du også tilført mælkesyrebakterier. Alligevel kan der være behov for et dagligt tilskud af mælkesyrebakterier. Her er Duolac et stærkt supplement i hverdagen, som du kan ty til, når særlige behov opstår, og din krop har brug for lidt ekstra.

I Duolac-serien finder du probiotika-kosttilskud til alle faser i livet. Hvad enten livet lige er begyndt, eller du har rundet de 50 år. Hvert enkelt produkt har en unik sammensætning af mælkesyrebakterier og er tilsat vitaminer, der passer til det aktuelle behov - fx behov for at styrke immunforsvaret, knoglerne eller energistofskiftet.

Find Duolac på www.duolac.dk samt på dit apotek.

Året rundt: Få et aktivt immunforsvarimmiflex_ok_002.jpg

Det populære produkt ImmiFlex® m. Betaglukaner (fra gær polyssacharider) og vitamin D3 aktiverer kroppens medfødte immunsystem med 1 kapsel dagligt. ImmiFlex® repræsenterer en ny måde at styrke immunforsvaret på, men udgangspunktet er flere tusind år gammelt. Vores krop har udviklet en måde at bekæmpe angreb fra gær, og denne mekanisme aktiveres af betaglukanerne. De ”narrer” så at sige vores immunceller til at tro, at alle de fjendtlige angribere i kroppen er gær, hvorefter de angribes og neutraliseres.

Alle med ubalance i immunforsvaret kan have gavn af ImmiFlex: f.eks. ved allergier/krydsallergier, stress, træning, rejser og vira. Kan tåles ved gluten/gærallergi!

Naturlig hverdagsstyrke: 100% dansk råmælkbiodanepharma_colodancolostrum.jpg

Har du brug for et naturligt tilskud til kroppen? ColoDan Colostrum fra Biodane Pharma er 100% rent colostrum (råmælk) fra jyske køer, som er tørret og pakket på virksomhedens egen fabrik i Gesten. Colostrum har et højt indhold af proteiner og et naturligt indhold af immunoglobulin G (IgG).

Biodane Pharma anvender en særlig skånsom metode under produktionen, som sikrer maksimal bevarelse af de bioaktive stoffer og immunstofferne. De indsamler også selv råmælken for at sikre, at den er garanteret fri for antibiotikarester og altid er af samme høje kvalitet. Der anvendes ingen tilsætningsstoffer under produktionen, og ColoDan Colostrum har derfor bevaret den oprindelige sammensætning som naturlig råmælk.

Kinesisk terapi: Immun-produkter fra Biosymbiosym_b.jpg

Vidste du, at Astragalus, som er en velkendt urt i kinesisk terapi, kan være med til at styrke immunforsvaret? Astragalus Forte, Omni-Immune og Echina Gold fra Biosym er faktisk alle produkter, hvis ingredienser bidrager til at vedligeholde et normalt immunsystem*

Astragalus Forte indeholder ekstrakt af Astragalus, der er velkendt urt i kinesisk terapi. *Astragalus bidrager til at vedligeholde et normalt immunsystem.

I Echina Gold indgår echinacea, der har været anvendt af USA’s oprindelige befolkning for effekten på immunsystemet. I Echina Gold er Echinacea Angustifolia anvendt. *Smalbladet Solhat bidrager til en normal funktion af immunsystemet.

Omni-Immune indeholder ingrediensen Epi-Cor®, som er en fermenteret gær, der har været genstand for megen forskning. *Produktet indeholder ligeledes zink, som bidrager til et normalt immunsystem.

Økologi først: Indianernes hemmelighedKurm.jpg

Super kombination, fra Kurm Pharma – endda økologisk. Echinacea (eller purpur-solhat) har været kendt og anvendt af bl.a. indianere i århundreder. Det økologiske kosttilskud indeholder også Acerola, som er en naturlig kilde til vitamin C. Vitamin C bidrager til immunsystemets normale funktion samt mindsker træthed og udmattelse.

Vitamin C bidrager også til en normal dannelse af kollagen, som har betydning for normalt fungerende knogler, brusk og hud. Vitamin C øger optagelsen af jern og sikre et normalt energistofskifte.

Et økologisk kosttilskud, i en vegetabilsk kapsel. 2 kapsler dagligt.

Vidste du at 80% af dit immunforsvar sidder i maven? metaceutic_immun_alt.jpg

Hvis du ofte er syg, så mangler du måske flere sunde bakterier i tarmen. Det er blot én af grundene til, at PREMIND®BIOTICS synes, din tarm fortjener mere opmærksomhed. Tarmen er nemlig et af kroppens vigtigste organer, som kommunikerer direkte med hjernen. Faktisk kaldes tarmen for kroppens anden hjerne.

Støt dit immunsystem fra tarmen med IMMUN, et præbiotisk kosttilskud med særligt udvalgte sunde plantestoffer, som er rige på polyfenoler, flavonoider, fibre og flere naturlige kilder af vitaminer. Lær mere om tarmen her.

PREMIND®BIOTICS-produkterne er ifølge producenten 100% plantebaserede og fri for ikke-naturlige tilsætningsstoffer. Pas godt på din tarm, så passer den på dig!

Et immunforsvar i balance: Ginsana Novasel_ginsana_614__450px.jpg

Et sundt immunforsvar er et immunforsvar i balance. Særligt de såkaldte dræberceller, som sammen med b-celler bekriger uvelkomne virus og bakterier, skal være i ligevægt. I kosttilskuddet Ginsana fra Novasel er der det veldokumenterede ginsengekstrakt G115, som skaber en balance og bidrager til immunforsvarets naturlige forsvar og korrekte funktion. Foruden de afbalancerende egenskaber giver de aktive ginsenosider i ekstraktet hver celle den ekstra energi til at agere optimalt. Det har en positiv indvirkning på hele kroppen og særligt immunforsvaret!

G115 findes kun i kosttilskuddet Ginsana fra Novasel som fås i en flydende mikstur med kirsebærsmag. Kan købes i Helsam og helsekostbutikker, på matas.dk og novasel.dk.

Vilde vitaminer: Vild NordVild_Immune-Remedy-DK-(2).jpg

Vidste du, at immunforsvaret elsker vilde vitaminer? Vild Nord er et dansk brand, som kombinerer marinekollagen med naturens egne funktionelle ingredienser, blandt andet til immunforsvaret.

Med Immune Remedy Collagen får du, foruden din daglige dosis kollagen, også vitamin C fra acerolabær og solbær, pulverekstrakt af den immunstøttende plante Echinacea samt champignonpulver fra Earthlight®, som bidrager med hele 10 µg vitamin D og 151 mg vitamin C pr. dagsdosis.

Kollagenet i Vild Nords varianter er udvundet af skindet fra nordatlantisk torsk, som er vildtfanget i det iskolde og krystalklare hav ud for Nordnorges kyst. Blandingerne er sammensat, så de skulle matche forskellige behov - fra styrket immunforsvar til færre rynker.