Ugens sundhed: Boost din viljestyrke/ Slip af med migrænen / Nye sportstrends
Ugens sundhed: Boost din viljestyrke/ Slip af med migrænen / Nye sportstrends

Viljestyrke

Så nemt booster du viljestyrken

Det er viljestyrken, der arbejder imod dig, når der skal ryddes op i livsstilen. Få løsningen.

Det er viljestyrken, der arbejder imod dig, når der skal ryddes op i livsstilen. Få løsningen.

Boost din viljestyrke
Det er ikke de gode intentioner, der er problemet, når vi er på slankekur – det er viljestyrken, som har det med at blive lidt slidt efter et par dage. Men at kigge på de rigtige ord, når du mangler motivation, kan hjælpe dig.
Vores hjerner gemmer på mere end de fleste af os ved. Og det kan være en god ting, viser en ny undersøgelse fra to amerikanske universiteter. Noget så enkelt som at kigge på et ord, kan nemlig skabe associationer i din hjerne. Det har de to forskerhold afprøvet på en gruppe mennesker, der sad foran en computerskærm, der viste forskellige ord som løb, slå, start eller roligt, stille, stop. Ordene blev vist så hurtigt, at de ikke registrerede at de så dem. Imens målte forskerne deres hjernebølger, så de kunne se ordenes effekt. De ord, der opfordrede til aktivitet, fik selvkontrol og viljestyrke til at dale, mens de ord der ord, der var inaktive, fik viljestyrken til at stige. Uden at vi ved det, reagerer vores hjerne altså på de forskellige ord. Så nu er det bare om at få klistret nogle sedler op på køkkenskabene med de rigtige ord – f.eks. stop.
Kilde: Women's Health

Migrænefri på tre uger
Det kan lade sig gøre at slippe af med de frygtelige smerter, som hamrer folk i gulvet med dage, uger eller måneders mellemrum, hvis de lider af migræne. Løsningen hedder sund kost, motion og at holde styr på sin stress og andre dårlige vaner, lyder budskabet i den nye bog fra FADLs forlag. For at "Migrænefri på 3 uger" skal virke, kræver det dog ikke bare, at du læser bogen, men også at du gør, hvad der står. Gør du det, skulle du ifølge forfatteren Stine Silke Allermand opleve positive forandringer allerede efter tre uger.

LÆS OGSÅ: Christinas 4 træningsfavoritter

Hvad skal vi dyrke...
...af motion de næste år? På Inspire Convention, en årlig inspirationsmesse for personlige trænere, fitnessfolk og motionsguruer, var topnavnet Ido Portal. Han laver superhård basistræning for hele kroppen, f.eks. med masser af kravlen (hvor man skal kravle som forskellige dyr), håndstand og balanceøvelser. Hvis det lyder for mærkeligt, så er der stadig mange forskellige slags yoga på programmet. Nyt er også afløseren for zumba: bokwa. Se også Idoportal.com og Bokwafitness.com


LÆS OGSÅ på Fitliving.dk: 12 myter om motion - Hvad er sandt, og hvad er falsk?