Elaine Thompson om motivation & ny sneaker-kollektion
Foto: PR Sprinter og OL-guldvinder Elaine Thompson om motivation, mål og ny sneaker-kollektion for Nike

Elaine Thompson om motivation & ny sneaker-kollektion

OL-guldvindere kan også have svært ved at hoppe i løbeskoene

Elaine Thompson er en af verdens hurtigste kvindelige sprintere og aktuel med en ny sneakers-kollektion for Nike. Læs her, hvad der motiverer hende til at holde fast i formen.

Sidste sommer kunne Elaine Thompson fejre sejren på både 100m og 200m sprint til OL i Rio, og hun blev dermed den første kvindelige sprinter (og den første jamaicanske nogensinde) til at nå den milepæl siden 1988.

Forud for sejrene i Rio lå mange års arbejde. Thompson løb for ikke mindre end to skoler, da hun voksede op i Jamaica. Selv om hun aldrig kom på podiet til nogle af de løb, hun deltog i som barn, blev hun ved med at tro på sig selv, og at hun kunne blive et sandt sprintertalent. Hun blev rekrutteret af Jamaica's University of Technology, hvor hun fortsatte med at forbedre sig. 

Om løb, og om at være den hurtigste kvinde i verden…

"Når jeg tænker på løb, tænker jeg på en masse ting: Jeg tænker over, hvor træt jeg bliver, og jeg tænker på alt det hårde arbejde, jeg skal lægge i det. Jeg tænker selvfølgelig også på, hvor hurtigt jeg skal løbe. Jeg er vokset op med atletik, og jeg elskede det allerede fra jeg var helt lille. Jeg anede ikke, at jeg ville ende som den hurtigste kvinde i verden, men det er en fantastisk følelse at være, hvor jeg er i dag. Det tog og tager stadig masser af hårdt arbejde, dedikation, beslutsomhed og ofringer i hverdagen."

Om mål for 2017…

"Mit mål er altid at prøve at blive bedre og være mere succesfuld i det, jeg gør. Jeg tror faktisk allerede, at jeg er nået dertil! Men hver eneste dag prøver jeg at nå lidt længere, at være sund og fri for skader."

Om din arv…

"Jeg håber, at atletikken vil huske mig som en ung, indflydelsesrig og stærk kvinde! Jeg vil gerne efterlade en arv og et ry, som kan motivere den yngre generation. Som kvinde i sportsverdenen vil jeg have, at de ved, at de også kan opnå dette. Jeg vil have, at de ved, at de ikke er tabere – de er vindere. Selv om man kommer ind som nummer to eller tre i et løb, betyder det ikke, at man er en taber. Man er stadig en vinder."

Om motivation og inspiration…

"Min træningsmakker, Shelly Ann Fraser Pryce, inspirerer mig. Hun fortæller mig altid, at jeg skal huske at være mig selv. At jeg ikke skal lade nogen stoppe mig fra at være den person, som jeg gerne vil være. I Rio, da vi begge kom i finalen, fortalte hun mig, at vi bare skulle fokusere på vores eget løb og blive i vores egen bane. Jeg ser op til hende og respekterer hende meget."

Om stil...

"Jeg elsker mode, og jeg vil gerne være unik. Jeg ændrer mit look, som vinden blæser."

Om sneakers og dit yndlingspar…

"Jeg elsker alle Nike sneakers, men mit favorit par er Nike Presto og Nike Air Max. De er farverige og kan passe til min lidt eventyrlystne stil."

Om Nike Beautiful X Powerful kollektionen…

"Jeg elsker kollektionen, da den minder mig om sneakers fra min barndom i Jamaica. Det er virkelig cool, at se min signatur på skoens indersål, og mine tider indgraveret i skoen!"

Nike Beautiful X Powerful Collection er brandets anden sneakers-kollektion, som er inspireret af kvindelige atleter, og denne gang er det Elaine Thompsons hårde arbejde, engagement og sejre, der bliver fejret. Kollektionen inkluderer fem sneakers, og hver sko er signeret af Elaine Thompson og hendes mantra “One Life, One Chance” er printet i. Kollektionen kan købes fra i morgen på Nike.com og Naked i København.

Se, hvad vi ellers skriver om: Løb, Motivation og Sneakers