dans dig glad

Foto: Peter Nørby, Michael Fa lgren og Privat Silas Holst, Mie Moltke og Jan Svensson er ved at varme hofterne op til ALT for damernes store danseevent ”Dans dig glad”

Silas Holst og Mie Moltke om dans

"Vi bliver frie, fjollede og glade af at danse"

Silas Holst, Mie Moltke og Jan Svensson er ved at varme hofterne op til ALT for damernes store danseevent ”Dans dig glad” i september og oktober. Mød de tre professionelle dansere her, og hør dem bl.a. fortælle om glæden ved at bevæge sig til god musik og deres pinligste øjeblik på dansegulvet - som bl.a. involverer revnede bukser og kjoler på afveje.

Hvorfor bliver du glad af at danse?

Silas: – Det er jo videnskabeligt bevist, at dans udløser endorfiner i kroppen og gør dig lykkelig. Dans er for mig en slags terapi, der altid får mig i godt humør, hvis jeg er trist. Det har været en del af mig, siden jeg var to år, og jeg kan slet ikke forestille mig et liv uden.

Mie: – Jeg kan virkelig heller ikke leve uden at danse. Det får mig til at trække vejret frit og mærke, at jeg lever.

Jan: – Jeg bruger dans til at give slip i en ellers travl og stresset hverdag. Når jeg danser, giver jeg mig selv lov til at være ægte fjollet, grine og slå hjernen fra.

LÆS OGSÅ: Så meget får du ud af at danse

Hvilket musiknummer kan altid få dig ud på gulvet?

Silas: – ”Faith” med George Michael er mit absolutte yndlingsnummer. Jeg er den første på dansegulvet, når den blæser ud af højttaleren. Siden teenagealderen har George Michael været en kæmpe inspiration for mig. Han fik mig til at indse, at det er helt okay at være homoseksuel

Mie: – Madonnas ”Like a Prayer” er en sikker vinder. Da jeg var teenager drømte jeg om at vær esom hende, fordi hun turde være vild og anderledes. Der blev endda lavet en dans til min polterabend med den sang.

Jan: – Med fare for at afsløre min alder elsker jeg at svinge hofterne til ABBAs ”Mamma Mia”, mens jeg skråler med.

Hvad er din sjoveste danseoplevelse?

Silas: – Det må være, da jeg som helt ny i dansebranchen skulle optræde med forestillingen ”Chicago” efter en vild tur i byen og få timers søvn. Det endte med, at jeg under hele showet måtte løbe i pendulfart ud i siden af scenen for at kaste op og lade som om, det var en del af koreografien.

Mie: – Jeg glemmer aldrig, da jeg dansede wienervals med Master Fatman klædt i lyserødt rokokotøj i ”Vild med dans”. Det var usandsynligt sjovt og grænseoverskridende, og jeg var virkelig ude af min comfortzone.

Jan: – Jeg underviste engang sammen med Gry Johansen fra ”Melodi Grand Prix”. Hun sang alle Grand Prix-klassikerne, mens jeg svingede hofterne på scenen. Jeg var høj af eufori, og publikum smed alt, hvad de havde i hænderne for at danse og synge med på ”Kloden drejer”. Det var det vildeste.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du grine oftere

Og det mest pinlige danseøjeblik?

Silas: – Midt under en dansesolo i musicalen ”Saturday Night Fever” revnede mine bukser, da jeg gik i split, og der var frit kig til både inderlår og speedos. Det blev pludselig til tre meget lange minutter, men jeg er sikker på, at publikum fik én på opleveren. Selv havde jeg meget svært ved at holde masken.

Mie: – I min første ”Vild med Dans”-optræden med Lai Yde var jeg iført en meget lille kjole uden stropper. Jeg kunne mærke kjolen glide længere og længere ned, så der var frit udsyn til det meste. Heldigvis var det kun generalprøven, så vi fik hurtigt syet stropper på kjolen til aftenens show.

Det bliver umuligt at stå stille, når Silas Holst, Mie Moltke og Jan Svensson sætter gang i ALT for damernes danseevent "Dans dig glad" d. 24. september 2017 i Horsens og d. 8. oktober i København. Se her, hvordan du kommer med

KOM MED TIL 3 TiMERS SJOV DANSEFEST

Trænger du til at få fornyet din energi? Så kom med til årets mest underholdende arrangement ”Dans dig glad” med ALT for damerne, og dans med Silas Holst, Mie Moltke og Jan Svensson. Alle kan være med!

Den eneste betingelse er, at du kan lide at danse og have det sjovt. Glæd dig til tre timers dansefest, som foregår i både Horsens og København, hvor Danmarks bedste dansere byder på højt humør og god musik og er klar til at undervise både på skift og sammen i dansetrin, som du med garanti ikke kan stå stille til.

Hvor & hvornår:

Forum Horsens søndag den 24. september og i Terminalerne i København (Nordhavn) søndag den 8. oktober. Du kan vælge at deltage kl. 9.30 eller kl. 14.00 Læs mere og køb billet på Billetlugen.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Dans og Mie Moltke