3 skønne mænd: "Vi elsker kvinder, der kan grine af sig selv og holder af deres krop"

Foto: TV 2, Marie Louise Munkegaard, Hans Lindberg

3 skønne mænd: "Vi elsker kvinder, der kan grine af sig selv og holder af deres krop"

Hør hvorfor kok Adam Aamann, tv-vært Mikkel Kryger og håndboldspiller Hans Lindberg synes, kvinder er så fantastiske.

KOK ADAM AAMANN:
„Jeg tænder på en kvinde, der vil yde og nyde"  

Kokken Adam Aamann er vild med en god smørsovs. Og kvinder med former. For ham handler sundhed om at nyde livet i store mundfulde.

Hvad er en sund kvinde for dig?
– For mig handler sundhed mest om det, der sidder mellem ørerne. Kvinder, der er ekstremt fokuseret på fitness og antioxidanter, finder jeg personligt meget lidt tiltrækkende. Jeg tænder på en kvinde, som hviler i sig selv og ikke er plaget af dårlig samvittighed.

Hvordan oplever du kvinders forhold til deres krop?
– Findes der nogen kvinder, som er tilfredse med deres krop? De fleste kvinder har konstant dårlig samvittighed, for de burde jo også lige løbe den der ekstra tur eller lade kagen stå. I bruger en masse tid og dårlig energi på det.

Er kvinder sundere end mænd?
– De går i hvert fald væsentlig mere op i sundhed. Men når det kommer til mad, er mænd nok lidt bedre til at abstrahere fra sundhedsidealerne og være mere til stede og nyde livet.

SE OGSÅ: 5 kvinder afslører: Sandheden om min krop

Hvornår er kvinder ikke særlig sunde?

– Når I lader jer styre alt for meget af sundhedstrends.

Hvad med de evige fem kilo, vi gerne vil tabe?
– Nogle gange skal man bare få gjort tingene i stedet for at gå og brokke sig. Så kan man jo finde ud af, om det så var lykken. Men vi kan sgu meget bedre lide de „skæve” kvinder med personlighed, kant og former.

Hvad er den største faldgrube for kvinder sundhedsmæssigt?
– I hopper på en masse kure hele tiden. I virkeligheden er der jo forsket en masse i ernæring, men de almindelige sundhedsråd er bare ikke så eksotiske som lynkurene.

SE OGSÅ: Michelle Kristensen: "Jeg har prøvet ALLE slankekure"

Hvad er den værste sundhedstrend, kvinder er hoppet på?
– Laktosefri mælk og glutenforskrækkelse.

Hvor sundt lever du selv?
– Jeg har et utrolig afslappet forhold til sundhed. Men jeg er faktisk begyndt at løbe. Lidt. To gange om ugen. For nu er jeg blevet 41 år, og så må jeg nok røre mig lidt mere. Jeg cykler også et par gange om ugen seks kilometer hver vej til mit nye spisested. Jeg spiser, hvad jeg har lyst til, men jeg elsker heldigvis grønsager, som vi avler i vores egen have. Jeg spiser gode råvarer, og der skal helt sikkert være smørpisket sauce til fisken... og hvid bourgogne!

Hvis du møder en kvinde, der lever som dig, hvad tænker du så?

– Nu må hun lige slappe lidt af med det der køkkenperfektionisme og madfanatisme. Jeg ville nok synes, hun var lidt irriterende.

SE OGSÅ: Bliv vild med at løbe: Klar, parat, 5 km


Hvornår er kvinder allerdejligst?
– Når jeg er forbundet med hende. Jeg elsker, når min kone Sara nyder at gå i vores have og meditativt rode i planterne, og jeg betragter hende lidt på afstand ... og den glæde, der opstår, netop i det øjeblik, hvor hun opdager mig.

ADAMS  SUNDE RÅD TIL DIG
1. Motion behøver ikke gøre ondt for at gøre godt. Det kan også have et meningsfyldt formål som at gå eller cykle til og fra arbejde, indkøb og arrangementer.
2. Lav din mad selv. Forarbejdet mad fra industrien er i langt de fleste tilfælde fyldt med tilsætningsstoffer, dårlig fedt og salt, der skal skjule smagen af ringe råvarer og sikre en lang holdbarhed.
3. Spis masser af fisk. Frisk fisk smager fantastisk og er det sundeste kød, der findes. Spis den rå, rimmet, bagt, dampet, stegt.
4. Køb danske grønsager. De smager bedst og er som regel også sundere.
5. Slap af med sundhedsidealierne. Mental sundhed kan man ikke spise eller styrketræne sig til.

Navn: Adam Aamann.
Alder: 41 år.
Job: Kok og indehaver af Aamanns frokost- og aftenrestaurant, delikatesse og takeaway samt catering.
Privat: Gift, far til tre piger.

Klik videre til næste side.  

TV-VÆRT MIKKEL KRYGER:
„Faste forstår jeg altså ikke"

Mærkelige kure gør ikke kvinder sunde, men desperate, siger tv-vært Mikkel Kryger, der elsker, når kvinder lever sundt – og kan nyde en ordentlig kaloriebasker fra Ben & Jerry.

Hvad er en sund kvinde for dig?

– Noget af det mest tiltrækkende ved en kvinde er, når hun kan hvile i sig selv og sin krop, som den nu er. Men jeg kan også godt lide, at en kvinde har et sundt forhold til sin kost og går op i, hvad hun putter i munden. Der skal bare også være plads til at nyde gode stunder og snuppe et glas rødvin eller en Ben & Jerry-is.

Hvordan oplever du kvinders forhold til deres krop?
– Jeg synes desværre, at mange kvinder har et ret kritisk forhold til deres krop. Det er ærgerligt, når man oplever, at smukke kvinder ikke selv synes, de er flotte eller tør vise sig frem.

Er kvinder sundere end mænd?
– Jeg tror ikke, de er sundere, men de passer nok bedre på deres kroppe, og de tænker også en del mere over sundhed.

SE OGSÅ: Jacob Søndergaard: "Kvinder ved alt for meget om sundhed"

Hvornår er kvinder ikke særligt sunde?
 – Når I bliver for fanatiske omkring jeres kost og træning med diagrammer og skemaer og vejning af mad. Det er fint at ville have en sund krop, men det kan også blive for meget.

Hvad med de evige fem kilo, vi gerne vil tabe?
– Slap af med dem. Måske er din krop bare sådan, og måske må du bare indse, at du aldrig kan blive 100 procent tilfreds. Jeg ser mig selv på tv hele tiden, og jeg kender godt følelsen, men det er ærgerligt, hvis man lader sig styre og begrænse af den hele tiden.

Hvad er den største faldgrube for kvinder sundhedsmæssigt?
– Mange kvinder ryger i denne her med, at de kun må spise nogle helt bestemte ting, og især light og fedtfattigt er bare noget fis. Hvis du har besluttet dig for at spise en stor, lækker is – så gør det dog. Men så køb da det bedste af det bedste, og nyd den i stedet for at nøjes med et andenrangs, fedtfattigt lightprodukt.

Hvad er den værste sundhedstrend, kvinder er hoppet på?
– Jamen, alle de der mærkelige kure, der tit popper op, det er jo skørt. Faste i to dage, faste i 11 timer, så skal man spise meget, så skal man spise lidt. Sundhed handler jo om at få et naturligt forhold til sin træning og kost.

Hvor sundt lever du selv?
– Jeg er blevet meget opmærksom på at mindske mit indtag af forarbejdede fødevarer, fordi det passer godt til min krop at skrue op for fedtindtaget og ned for kulhydraterne. Jeg bliver mere mæt og får mere energi, men jeg er ikke fanatisk og kan godt spise en burger med drengene. Før var jeg meget sukkerafhængig og spiste slik og kager hver dag, men jeg er blevet bedre til at holde det til et minimum. Jeg spiller også fodbold, styrketræner og løber med min kæreste. Det er vigtigt for mig, for jeg kan mærke, at min krop har det bedre.

SE OGSÅ: 12 nemme trick, der virker: Snyd din sukkertrang

Hvis du møder en kvinde, der lever som dig, hvad tænker du så?  
– Heldigvis har jeg mødt en rigtig dejlig kvinde, som har været god til at lære mig mange af de ting, jeg nu ved om gode, sunde råvarer, så jeg siger ja tak. 

Hvornår er en kvinde allerdejligst?
– Jeg kan godt lide selvstændige kvinder med ben i næsen, som tør stå ved sig selv. Det er skønt at mærke den der indre ro i en kvinde, uanset om hun træner, spiser en burger, klapper mig i røven eller hjælper mig i en svær situation. Det er noget af det mest sexede i hele verden.

MIKKELS SUNDE RÅD TIL DIG
1. Drop lightprodukter. Køb det bedste, og nyd det.
2. Prøv spirulinapulver. Det er ren natur, og noget af det bedste, du kan byde din krop.
3. Dyrk mere sex. Det er verdens bedste form for motion – og så er det sjovt.
4. Hop op på cyklen. Det er en rigtig god måde at se byen eller naturen på og få motion.

SE OGSÅ: Gåture, dejlig sex og god søvn + 7 andre vaner, der booster dit humør

Navn: Mikkel Kryger.
Alder: 32 år.
Job: Vært på „Go' Morgen Danmark” på TV 2.
Privat: Bor med sin kæreste.

Klik videre til næste side. 

HÅNDBOLDSPILLER HANS LINDBERG:
„I er så dejlige, når I griner af jer selv”

Kvinder med selvtillid er ikke bare tiltrækkende, men smitter også med god energi. Og det må være sundt, siger håndboldspiller Hans Lindberg.Hvad er en sund kvinde for dig?
– Det er en kvinde, der har det godt med sin egen krop, uanset hvordan den ser ud. For nogle kvinder betyder det sport, fitness og en særlig kost, for andre betyder det noget andet.

Hvordan oplever du kvinders forhold til deres egen krop?  
– Der er altid mindst en ting, der kan forbedres, som I ikke er helt tilfredse med. Mænd har et mere afslappet forhold til deres krop og tænker ikke så meget over det. Men når en kvinde har det godt med sin egen krop, kan man tydeligt mærke og se det på hendes udstråling.

SE OGSÅ: 23 skønne kvinder om at være sund og nyde livet

Er kvinder sundere end mænd?
– Ja, det tror jeg faktisk. I tænker mere over, hvad I spiser, og hvordan I træner, og I er ret gode til at passe på jeres kroppe.

Hvornår er kvinder ikke særligt sunde?
– Når det tager overhånd. Både hvis I spiser alt for lidt eller for meget. Ingen af delene er sundt, og det handler jo i stedet om at finde en balance.

Hvad med de evige fem kilo, vi gerne vil tabe?
– Er der overhovedet fem kilo for meget? Det er der jo mange gange slet ikke. Men hvis man ikke kan hvile i sig selv og være glad, så må man tage sig sammen, droppe chokoladen, snøre løbeskoene og få tabt de skide fem kilo.

Hvad er den største faldgrube for kvinder sundhedsmæssigt?
– Når I lader være med at spise, fordi I vil passe en bestemt kjole til en fest og skal tabe jer på nul komma fem.

Hvad er den værste sundhedstrend, kvinder hopper på?

– Pulverkure, hvor man ødelægger kroppen. Det fungerer måske fint i en måned, men ingen kan jo leve sådan resten af livet, og man ender jo bare med at tage kiloene på igen og sikkert også lidt til. Det har ikke nogen god effekt på selvtilliden eller kroppen, det er jo decideret usundt.

Kristina Trolle: "Jeg troede en perfekt krop var vejen til lykke"

Hvor sundt lever du selv?
– Jeg går meget op i, hvad jeg spiser, men jeg har også brug for energi til at kunne træne en til to gange om dagen og præstere på et vist niveau. Det er mit levebrød at være fit og kunne levere en god præstation på jobbet. Men jeg vil også have plads til en god bøf og et glas rødvin, og det er en balance, jeg hele tiden arbejder med.

Hvis du møder en kvinde, der lever som dig, hvad tænker du så?
– Jeg har heldigvis en hustru, som går ekstremt meget op i sund mad, så det er perfekt. Jeg tror, det ville være meget svært, hvis vi havde forskellige tilgange til, hvordan hverdagen i forhold til mad og sundhed skulle være.

Hvornår er en kvinde allerdejligst?
– Det er fantastisk, når en kvinde har selvtillid til at være ærlig og grine af sig selv.

HANS' SUNDE RÅD TIL DIG
1. Dyrk sunde livretter. Lav lækker og sund mad,  du virkelig godt kan lide, ellers er det op ad bakke.
2. Find en god træningsrytme. Det er sådan en fantastisk følelse at træne igennem, så lad være at springe over træningen.  
3. Få masser af frisk luft. Jeg er vild med naturen, og jeg elsker at gå ture med min kone.
4. Find en træningsmakker. Det er meget mere motiverende at træne sammen med andre.

Navn: Hans Lindberg.
Alder: 33 år.
Job: Professionel håndboldspiller i HSV Hamburg.
Privat: Gift og far til én dreng.
Se mere på: hanslindberg.de

SE OGSÅ: Grøn te og ugentlig sex + 8 andre vaner, der giver et langt og godt liv

SE OGSÅ: 12 skønne mænd om kvinder & sundhed 

SE OGSÅ: Jesper Nøddesbo: "Jeg kan da godt nyde en smuk kvinde..."

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund livsstil