spinning
Foto: PR Her er spinning-cyklerne linet op foran et stort biograflærred, hvor der afspilles animerede skyskrabere og underjordiske tunneler i imponerende 3D-kvalitet.

spinning

Virtual spinning: Blade Runner for cyklister

Les Mills bud på en spinningtime hedder The Trip, og efterlader dig med en følelse af at have været med i en Blade Runner-film, hvor de flyvende biler er skiftet ud med cykler, og Ryan Gosling (desværre) er erstattet af svedige træningsmakkere. Vi har testet, og pulsen kører stadig.

Virtual spinning

HVAD: Forestil dig at suse ind og ud mellem storbyens skyskrabere og neonlys for at blive kastet ud i outerspace, hvor du skal forsøge at ramme de neongule cirkler, der viser dig, hvor du skal hen? Det går skiftevis stejlt op og hurtigt ned, og de skarpe sving bliver klaret med hjertet oppe i halsen, og et lille forskrækket hvin, når du føler, at cyklen forsvinder under dig. Sådan er det nogenlunde at deltage i spinning-timen The Trip. Her er spinning-cyklerne linet op foran et stort biograflærred, hvor der afspilles animerede skyskrabere og underjordiske tunneler i imponerende 3D-kvalitet. Lyset er slukket, så det eneste, du fokuserer på, er lærredet, musikken fra højtalerne og instruktøren, der guider dig til manuelt at øge modstanden mere og mere, så du til sidst næsten står stille i pedalerne, hvorefter du skal fjerne modstanden og cykle hurtigere og hurtigere, så dine lårmuskler syrer til, du hiver efter vejret, og sveden drypper ned på styret. I 40 minutter tramper vi os igennem det ene virtuelle univers efter det andet, og det hele er lavet så godt, at du bliver overrasket over sceneriet hver gang, du når over den næste bjergtop. Min krops bevægelser tilpasser sig hurtigt de kurver, jeg suser igennem. Jeg føler næsten, at jeg er nede at kysse asfalten i de skarpe sving, selv om cyklen står stabilt på gulvet. Hele salen hujer og hviner, for i The Trip er det ikke kun kroppen, der kommer på hårdt arbejde og kalorier, der bliver forbrændt. Din syn- og høresans bliver også hele tiden udfordret, og det føles til tider som om, du er ved at skvatte af cyklen, mens musikken pusher dig videre.

LÆS OGSÅ: 5 gode grunde til at træne med din ven

HVORFOR: Testpersonen har aldrig været særligt begejstret for spinning, men i The Trip er Les Mills lykkedes med at gøre de mange visuelle effekter så levende, at jeg køber følelsen af at cykle rundt i et futuristisk landskab. Instruktøren og den høje musik er motiverende, og efter 40 minutter i sadlen er jeg drivvåd af sved, benene dunker, og pulsen kører derudaf. Les Mills har selv døbt denne kombination af træning og underholdning for Exertainment, og det forstår vi godt, for de 40 minutter i sadlen er fløjet af sted, og det har været sjovt – hvor tit kan du lige sige det om en benhård spinningtime?

Virtual spinning Les Mills

HVORDAN: Der er desværre ikke på nuværende tidspunkt planer om, at The Trip kommer til Danmark. Men du kan blandt andet prøve det i Stockholm, Hamburg, London og Paris, så endnu en perfekt undskyldning for at få lagt træning ind i din næste storbyferie.
Du kan se mere på Lesmills.com.

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning