Hækleopskrifter – Gratis og nemme opskrifter på hækling

Hækler du, eller vil du gerne til at gøre hækling til din nye hobby? Så er du kommet til det helt rette sted. Her på siden har vi samlet en masse gratis og nemme hækleopskrifter til både øvede og nybegyndere, så alle kan være med. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når du skal i gang med at hækle.

Her får du masser af gode tips og inspiration til at komme i gang. Vi har blandt andet opskrifter på hæklede dyr og hagesmække til baby.

mere om Hækleopskrifter
Henter...

Du kan hækle alt fra tæpper og sjaler til din egen bikini og grydelapper. Det er indenfor de seneste par år blevet meget moderne at hækle igen og især ting til baby er blevet et kæmpe hit. 

Hækl ting til dig selv og dit hjem

Der er mange fordele ved at hækle sit eget tøj og du kan helt selv bestemme, hvordan det skal se ud. Med vores hækleopskrifter lærer du blandt andet at hækle din egen smukke bluse, et tørklæde i netmønster, din egen solhat og bikini og du finder også opskrifter på, hvordan du hækler dit eget sjal, en stribet nederdel eller dit eget net til indkøb. Du får også tips til, hvordan du hækler andre fine ting til hjemmet blandt andet kurve til opbevaring, grydelapper i mange farver og mønstre, tehætter, hvordan du hækler de fineste vaskeklude og dit eget sengetæppe. Mangler du pynt til jul, finder du også fine opskrifter på hæklet julepynt og tips til, hvordan du hækler de fineste nisser.

Hæklede dyr, bamser og tæpper til baby

Her på siden får du masser af nemme og gratis opskrifter på ting du kan hækle til din baby blandt andet pusledyr, bamser og rangler i forskellige farver, mønstre og figurer, barnevognstæpper, hagesmække, suttesnor, legetæppe, barnevognskæder og flagranker i flotte farver.

Du finder mange opskrifter på hæklede dyr som blæksprutter og grise og er dine børn vilde med Disney, finder du nemme opskrifter på hæklede Disney-figurer som Chip og Chap, Bum fra Askepot og de 7 små dværge.

Hækling: Det skal du bruge

Hvis ikke du allerede har dit eget hæklekit, skal du skynde dig at købe et. Det kan sagtens være noget billigt garn til at begynde med som du køber i Søstrene Grene, Stof & Stil eller Superbrugsen.

Her giver vi et bud på, hvad du skal bruge for at være klædt ordentlig på til at hækle:

  • Hæklenål
  • Uldnål
  • Garn
  • Maskemarkør med lås
  • Målebånd
  • Omgangstæller

Du er nu klar til at hækle, men inden du går i gang skal du have styr på de forskellige hækleteknikker.

Værd at vide om hækleteknikker

Det kan være nyttigt at google de forskellige teknikker, således at du kan se, hvordan disse udføres ved hjælp af billedvejledninger eller videoer på YouTube. Herunder vil hækleteknikkerne kort beskrives.

  • Hækleløkker: Når du starter med at hækle skal du altid starte med at hækle et antal luftmasker, og dette gøres ved at lave en løkke. For nemmest at se, hvordan en hækle løkke laves, er det en god ide, at google dig frem til dette, så du enten kan se det på billeder eller video.
  • Luftmaske: Når du har hæklet en løkke skal du starte med at hækle nogle luftmasker. En luftmaske er en maske, der startes med, hver gang du starter på et nyt stykke hæklearbejde. Luftmaskerne kan slås op som en lang række, eller hvor luftmaskerækken dannes til en ring. Luftmaskerne dannes ved at garnet trækkes igennem an allerede dannet lykke.
  • Fastmasker: Disse dannes ved at nålen føres ned i en maskeløkke, og garnet trækkes tilbage gennem løkken og slås igen om nålen, og trækkes så igennem de to løkker på nålen.
  • Stangmasker: Disse dannes ved at garnet slås rundt om nålen, som så stikkes ned i en maskeløkke. Herefter trækkes garnet igennem maskeløkken, hvorefter det igen slås om nålen og trækkes igennem de sidste to løkker på nålen. Der kan udvikles mange forskellige variationer af disse grundmasker.

Du kan købe et hæklekit i Stof & Stil eller andre butikker, der forhandler garn og hæklenål, og så er det ellers bare med at komme i gang. Du kan finde de ovenævnte opskrifter og mange flere på alt.dk.

Opskrifterne er fra Hjemmet, ALT for damerne, Hendes Verden, Eurowoman, FIT LIVING og Boligliv.