Kage: Her er verdens bedste kageopskrifter

Mad

Sådan laver du den perfekte chokoladekage

Anne Moltke Hansen, 24, elsker chokolade.Hun spiser det hver dag og skriver om det på sin blog Anneauchocolat.dk, hvor hun deler sine himmelsk syndige opskrifter med læserne. Her får du opskriften på hendes yndlingskage: den perfekte chokoladekage, også kendt som 'Chokoladeballaden'.

Her på ALT.dk er vi vilde med kage, og vi har gjort det nemt for dig at finde lige netop den kageopskrift, du leder efter.

Her på siden har vi nemlig samlet de allerbedste opskrifter fra ALT for damerne, Hendes Verden, Hjemmet, BoligLiv og fit living på både fra chokoladekage, cheesecake, banankage, æbletærtegulerodskage, drømmekage, kanelsnegle og ja, selvfølgelig også lagkage.

Så hvad enten du skal bage en nem kage til kollegerne, holde børnefødselsdag eller forkæle dine gæster med en lækker dessert, så finder du opskriften her. 

mere om Kage
Henter...

Vi ELSKER kage

Findes der noget bedre end en god hjemmebagt kage eller et stykke frisklavet lagkage fra fad? De fleste af os vil med garanti svare nej, for kage er noget af det allerbedste vi danskere ved. Og en almindelig dansker spiser i gennemsnit 45 gram pr. dag. Hver dag. Året rundt. Det svarer til at alle danskere hver dag spiser en lille kanelsnegl eller to cookies.

Danskernes yndlingskager

Ikke så overraskende er en af danskernes absolutte yndlingskager jordbærkagen – i en undersøgelse, som YouGov har lavet for metroexpress siger hele 21 %, at jordbærkagen er deres favoritkage. På en flot andenplads kommer chokoladekage, som 16 % siger er deres favorit på kagebordet. 13 % sværger til æbletærte eller æblekage og 8 % har drømmekage som deres absolutte yndlingskage. Helt nede i bunden ligger citronkage og krydderkage, som slet ikke er lige så populære.

Hvornår begyndte man at spise kage i Danmark?

Pebernødder er faktisk nogle af de første kager, der blev bagt i Danmark – allerede i middelalderen bagte man pebernødder, som dengang sandsynligvis bestod af rugbrødsdej, der blev tilsat krydderier. Men selvom man allerede i middelalderen bagte kager herhjemme, var det først i 1800 tallet, at der rigtigt kom fart over kagekunsten – i midten af 1800-tallet blomstrede de store konditorier i København, og det var faktisk her, mange af de populære kager, som f.eks. mazarinkage, napoleonskagen og Sarah Bernhardt, som vi spiser den dag i dag blev opfundet.

Vores kagefavoritter

Her på siden finder du masser af kageopskrifter – og det kan være utroligt svært at vælge en favorit. Vi har dog lavet en lille top 5 over de kageopskrifter, som I klikker allermest på:

1. Ingen over Svinkløvs valnøddelagkage

Den ikoniske lagkage fra badehotellet i nordjylland, der desværre brændte ned til grunden i efteråret 2016. Opskriften er slet ikke svær, men resultatet er en massiv bombe af en lagkage med en helt fantastisk smag – og et flot finish. Valnøddelagkagen vil helt sikker gøre lykke til en fødselsdag eller som et flot indslag på kaffebordet eller til dessert.
Opskriften på valnøddelagkage fra Svinkløv

2. Skøn marcipankage med nødderemonce

En lækker konfekt-agtig kage, som især er populær efter jul, hvor mange har en rest marcipan og masser af nødder liggende. Den er dejlig ’snasket’ og holder sig godt i køleskabet (ikke at vi spår den mange dages overlevelse, hvis der er kage-glade typer i hjemmet :-)
Opskrift på marcipankage med nødderemonce

3. 12 fantastiske opskrifter på banankage

Banankagen er en klassiker – og i vores lækre opskriftssamling med den populære kage finder du opskrifter på spændende banankager med nødder, chokolade, appelsin, kaffe, marcipan, kokos og passionsfrugt. Du får også nogle lidt mere utraditionelle opskrifter på banankage - f.eks en banankage med saltet karamel og banankage med rugbrødschoko-crunch.
Skønne opskrifter på banankage

4. Sandkage a la hindbærsnitter

Kageopskrifter der kombinerer to kager i én er super populære – og denne vidunderlige sandkage med sprød bund og top som en hindbærsnitte er bestemt ingen undtagelse.
Sandkage a la hindbærsnitter

5. Abeskøn kage: Monkeybread

Kanelbrød med et twist – eller kanelbrødenes konge, som den også bliver kaldt. Et monkeybread er noget udover det sædvanlige – det betår af en masse små dejkugler, som du vender i en snasket dyppelse af smør, kanel og sukker. Kuglerne samles til et ’brød’ og hæver sammen – når monkeybread’et er bagt har du et kanelbrød med masser af snask og lækker glasur på toppen. Det tager lidt tid at bage – men er det hele værd. Prøv selv: 
Kanelbrødenes konge: Monkeybread

Vidste du...

At kage oprindeligt blot betød ’fint brød’ og var en fællesbetegnelse for brød bagt med finere mel f.eks. hvedemel. 

10 super gode bageråd, når du skal bage kage:

Det kan godt være svært at få en hjemmebagt kage til at blive helt perfekt – især hvis du kaster dig ud i nye og uprøvede opskrifter. Men fortvivl ej – med disse 10 gode tips og tricks til kagebagning, er du godt hjulpet på vej.

  • For at få det bedste resultat, er det vigtigt at alle ingredienser har samme temperatur. Sæt derfor dine ingredienser frem på køkkenbordet 1⁄2 times tid før du går i gang.
  • Du får den luftigste gær- dej, når du ælter dejen længe; mindst 12 min. – og gerne i en røremaskine.
  • Pisk æg til pensling med 1 knsp. salt, og si det gen- nem en sigte - så bliver overfladen mere blank.
  • Et eller to æg gør dejen mere luftig.
  • Frys dit bagværk uden glasur, og lun det optøede brød i en ovn ved svag varme, så bliver det som friskbagt.
  • Bloggeren Sarah Støvring står bag bloggen Sarahskager.dk – her får du hendes bedste bagetips:

SARAHS BEDSTE BAGERÅD

  • Brug rigtigt smør. Ikke Kærgården eller andre blandingsprodukter. Det kan ødelægge resultatet og for eksempel få din frosting til at mislykkes. 

  • Brug råvarer af god kvalitet. Det smager simpelthen bare bedre. 

  • Bag ved varmluft. Det giver det bedste resultat. 

  • Spis kagen samme dag, som den bliver bagt. 

  • Spiser du den ikke samme dag, 
så opbevar kagen i en lufttæt beholder på køkkenbordet. De færreste kager kan tåle at komme i køleskabet.